вівторок, 07 червня 2022 11:14

Спецтема: Війна Росії проти України

У США відреагували на ракетні удари по Києву та Святогірській лаврі

У США відреагували на ракетні удари по Києву та Святогірській лаврі
Удар РФ по православному скиту у Святогірську є образою народу України. Фото: t.me/otkachenkokyiv

Ракетна атака на Київ була спробою Росії тероризувати місцеве населення, а ворожий удар по православному скиту в Святогірську на Донеччині став образою для українського народу.

Російські атаки останніми днями не обмежувалися столицею, заявив на брифінгу речник Держдепу Сполучених Штатів Америки Нед Прайс. Його запитали, чи означає це розширення планів Кремля за межі Донбасу.

"Була низка прикладів жорстокості РФ, коли нам доводилося ставити питання: стояла за цим якась військова мета чи це була просто спроба тероризувати населення України. Ви можете характеризувати це, як хочете. Що ми робимо, так це працюємо з нашими українськими партнерами, щоб надати їм необхідну підтримку - допомогу в галузі безпеки, економічну допомогу, гуманітарну. Також ми покладаємо витрати на Росію", - відповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетний удар по Києву був сигналом РФ для США - посол Естонії в Україні

Прайс зазначив, що посольство США відновило роботу в Києві минулого місяця і продовжує взаємодіяти з офіційними особами й суспільством.

"Наші дипломати повідомили, що Росія завдала ударів по історичній православній пам'ятці в Донецькій області - священному місцю в Україні, яке служило прихистком для мирних жителів від початку жорстокої війни. Ці атаки були безглуздими. Безглуздою образою народу України та її уряду зокрема", - додав він.

5 червня російські загарбники обстріляли релігійну споруду на Донеччині. Внаслідок дій окупантів загорівся деревʼяний Всесвятський скит Святогірської лаври Московського патріархату. Успенська Святогірська лавра, яку обстріляли загарбники розташована в місті Святогірськ.

У той же день Російська Федерація випустила п'ять крилатих ракет Х-22 у бік Києва. Одна з них влучила у військовий об'єкт столиці, а інші - в цивільний. Одну ракету знищили сили ППО.

Зараз ви читаєте новину «У США відреагували на ракетні удари по Києву та Святогірській лаврі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі