понеділок, 06 червня 2022 11:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Ракетний удар по Києву був сигналом РФ для США - посол Естонії в Україні

Ракетний удар по Києву був сигналом РФ для США - посол Естонії в Україні
У Києві фахівці продовжують працювати у Дарницькому та Дніпровському районах, які зазнали ракетного обстрілу. Фото: t.me/KyivCityOfficial

Посол Естонії в Україні Каймо Кууск назвав останній ракетний удар Росії по Києву сигналом Кремля Сполученим Штатам Америки.

"З одного боку, Росія, безсумнівно, хоче завадити надходженню із Заходу військової допомоги. З іншого, це можна розглядати як сигнал до США. Через два роки в Києві нарешті призначили американського посла. 1 червня відбулося вручення вірчих грамот президенту Зеленському", - сказав Кууск, передає ERR.

На його думку, зараз не видно загрози повторної спроби захоплення Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві розбирають наслідки ракетного обстрілу РФ: показали фото

"Спочатку слід було б захопити Сіверськодонецьк і звідти рухатися далі. Вони й із цим не впоралися, були відбиті від Харкова. Наступу на Київ я зараз не бачу", - додав Кууск.

Він висловив переконання, що війна закінчиться перемогою України.

"Війна закінчиться перемогою України. Наскільки швидко це відбудеться, повністю залежить від того, як швидко Захід надасть Україні ту зброю, яку вона просить", - переконаний Кууск.

5 червня близько 6:00 Російська Федерація випустила п'ять крилатих ракет Х-22 у бік Києва. Одна з них влучила у військовий об'єкт столиці, а інші в цивільний. Одну ракету знищили сили ППО.

Голова Укрзалізниці Олександр Камишін заявив, що росіяни обстріляли Дарницький вагоноремонтний завод.

До цього Київ востаннє атакувала Росія 29 квітня. Тоді загинула журналістка Віра Гирич. 10 людей зазнали поранень.

Зараз ви читаєте новину «Ракетний удар по Києву був сигналом РФ для США - посол Естонії в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі