пʼятниця, 28 жовтня 2022 04:32

Спецтема: Війна Росії проти України

У США розроблено план протидії захопленню західної зброї росіянами в Україні

У США розроблено план протидії захопленню західної зброї росіянами в Україні
Держдепартамент заздалегідь покладає на РФ провину за будь-який випадок попадання Західної зброї не в ті руки. Фото: newsgeorgia.ge

Державний департамент США презентував План з протидії незаконному перенаправленню певних сучасних видів звичайних озброєнь у Східній Європі.

Цей план спрямований в першу чергу на недопущення захоплення західного озброєння в Україні, повідомляється в пресрелізі Держдепартаменту.

План показує прихильність США до забезпечення безпеки та контролю над озброєннями в Європі.

Зараз існує ризик потрапляння незаконного потрапляння Західної зброї, наданої Україні заходом, в руки російських окупаційних військ, російських найманців і членів російських терористичних організацій - "недержавних акторів". В першу чергу, такий ризик існує для переносних зенітно-ракетних комплексів і протитанкових ракет.

"Український уряд взяв на себе зобов'язання забезпечити належну охорону та облік переданого оборонного обладнання американського походження, хоча ми визнаємо, що хаотичний характер бойових дій може ускладнити це завдання"- наголошується в повідомленні Держдепартменту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає новий пакет військової допомоги від Вашингтона: що передадуть

У Держдепартаменті заздалегідь покладають на російських окупантів провину за будь-яке потрапляння західної зброї, захопленої РФ, в чужі руки та настійно пропонують Росії негайно припинити війну і вивести всі війська з міжнародно визнаних територій України.

До цього міністр оборони Олексій Резніков розповів, коли Україна отримає перші далекобійні дрони Switchblade 600.

Вже на початку листопада 2022 року Україна отримає перші системи протиповітряної оборони NASAMS, які були виготовлені спеціально для неї. Їх передадуть із США.

Зараз ви читаєте новину «У США розроблено план протидії захопленню західної зброї росіянами в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі