середа, 26 жовтня 2022 19:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Коли Україна отримає перші дрони Switchblade 600: назвали терміни

Коли Україна отримає перші дрони Switchblade 600: назвали терміни
Міністр оборони Олексій Резніков розповів, коли Україна отримає перші далекобійні дрони Switchblade 600. Фото: Politico

Міністр оборони Олексій Резніков розповів, коли Україна отримає перші далекобійні дрони Switchblade 600.

За його словами, перші 10 цих БпЛА повинні прибути вже за кілька тижнів. Про це повідомляє Politico.

"Ми все ще чекаємо на безпілотники Switchblade 600. Таку допомогу пообіцяли Україні Сполучені Штати", – сказав Резніков.

Водночас виробник дронів AeroVironment заявив, що перша партія з 10 дронів має надійти до України протягом найближчих тижнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль навів докази застосування іранських дронів в Україні

Раніше Україна отримала від США дрони Switchblade 300, які мають менші розміри та дальність дії. Нові ж БПЛА зможуть атакувати цілі на відстані 40 км і перебувати в повітрі майже 40 хв.

Резніков також впевнений, що Україна зрештою отримає західні винищувачі й танки, щоб допомогти захисникам витіснити окупантів.

При цьому міністр оборони вважає, що Вашингтону слід стати першим у цьому постачанні, аби інші країни послідували за США.

Російські загарбники постійно обстрілюють інфраструктуру України.

Тому українським військовим потрібно більше установок протиповітряної оборони. Глава Міноборони Олексій Резніков розповів в інтерв'ю для Fox News про необхідність створення цілісної оборонної системи.

Він переконаний, що "Залізний купол" за ізраїльським зразком допоміг би ефективно впоратися з іранськими дронами-камікадзе.

Зараз ви читаєте новину «Коли Україна отримає перші дрони Switchblade 600: назвали терміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі