середа, 26 жовтня 2022 09:27

Спецтема: Війна Росії проти України

"Залізний купол" для України: Резніков пояснив, чому він зараз критично потрібний

"Залізний купол" для України: Резніков пояснив, чому він зараз критично потрібний
Міністр оборони України Олексій Резніков пояснив, чому Україні критично потрібний "Залізний купол". Фото: mil.gov.ua

Російські загарбники постійно обстрілюють інфраструктуру України.

Тому українським військовим потрібно більше установок протиповітряної оборони. Глава Міноборони Олексій Резніков розповів в інтерв'ю для Fox News про необхідність створення цілісної оборонної системи.

Він переконаний, що "Залізний купол" за ізраїльським зразком допоміг би ефективно впоратися з іранськими дронами-камікадзе.

"Пріоритетом для України №1 є системи протиповітряної оборони, які працюють на коротку, середню і велику дальність. Нам необхідні різні системи ППО. Не тільки протиракетні, але також і проти іранських дронів-камікадзе", – сказав чиновник.

Зазначив, що це важливо, тому що Росія разом з Іраном використовують нашу територію, як полігон для "випробовувань" цих небезпечних безпілотників. У перспективі дрони-камікадзе можуть застосовуватись проти Ізраїля та інших країн Європи. Тому потрібно не дати країні-агресорці такої можливості та продемонструвати, що ППО можуть збивати усі без винятку ворожі безпілотники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: Ізраїлю настав час визначитися

Резніков говорив раніше з ізраїльским колегою Бені Ганцем. Високопосадовці обговорювали відмову надати Україні "Залізний купол". Резніков стверджує, що розуміє занепокоєння держави, яка має цю систему ППО. Однак не може прийняти нейтральну позицію Ганца та інших чиновників.

"Ізраїль готовий продовжувати надавати гуманітарну допомогу. Ми також обговорили з Бені Ганцем ідею щодо системи сигналізації протиракетної оборони. Але я все ще не розумію, чому Ізраїль офіційно зберігає нейтральну позицію. Тому що це війна не Росії проти України. Це війна терористичного режиму проти демократії та свободи", – наголосив міністр оборони України.

Він додав, що це буде сором для деяких політиків, якщо вони не оберуть бік України та не підтримуватимуть українців у боротьбі проти Росії.

"Залізний купол" – це ізраїльська система ППО, яка була розгорнута у 2011 році. Вона працює під час будь-яких погодних умов та демонструє свою ефективність у збиванні ракет. Ще на початках свого існування "Залізний купол" збивав понад 90% ракет, що запускала Палестина по Ізраїлю. Останні роки – це майже 100%.

Посольство України в Ізраїлі направило уряду країни запит на отримання систем протиповітряної оборони. Офіційні особи Ізраїлю підтвердили одержання листа від України. Про це повідомило видання Axios із посиланням на копію листа.

У листі йдеться про те, що Росія перейшла до нового методу атак проти України з використанням безпілотників іранського виробництва проти міст та цивільної інфраструктури. Також нагадують інформацію ЗМІ про постачання Іраном Росії ракет Fateh і Zolfagar.

Серед бажаного для України озброєння в листі перелічують системи Iron Beam, Barak-8, Patriot, Iron Dome, David's Sling, Arrow Interceptor.

Зараз ви читаєте новину «"Залізний купол" для України: Резніков пояснив, чому він зараз критично потрібний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі