понеділок, 14 серпня 2023 17:06

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії готують нову мобілізацію. Українська розвідка розповіла про плани ворога

У Росії готують нову мобілізацію. Українська розвідка розповіла про плани ворога
Вадим Скібіцький розповів про ворожі плани Кремля. Фото: gur.gov.ua

У Кремлі планують мобілізувати на війну в Україні кілька сотень тисяч осіб.

РФ хоче виграти час, щоб накопичити зброю та відновити боєздатність окупаційної армії. Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю Obozrevatel.

"За нашими оцінками, у Кремлі планують мобілізувати на війну в Україні кілька сотень тисяч людей", – сказав Скібіцький.

Путінський режим вже давно готується до масової мобілізації, розповів представник ГУР.

"Держава-агресорка вже ухвалила низку законів і нормативних актів, які посилюють покарання за неявку у військкомат та ухилення від мобілізації. Також на Росії збільшили призовний вік, а саму повістку на війну тепер надсилають в електронному форматі", – повідомив Скібіцький.

Представник ГУР нагадав, що тим росіянам, які не скоювали воєнних злочинів і не хочуть брати участь у війні проти України, наша держава гарантує захист в межах проєкту для добровільної здачі в полон "Хочу жить".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ за тиждень "закобзонили" 4150 окупантів – інфографіка

"Вони хочуть виграти час, щоб накопичити зброю та відновити боєздатність своєї окупаційної армії. Наше завдання – цього не допустити. Агресор щодня повинен відчувати наш праведний гнів за всі вчинені ним воєнні злочини. І він відчуває", – сказав Скібіцький.

"Доки окупанти перебувають на нашій землі, спокійного життя Московія не побачить і не відчує", – заявив представник ГУР.

Торік у вересні президент РФ Володимир Путін оголошував мобілізацію. Тоді майже мільйон росіян втекли з РФ в інші країни.

За 537 днів українські воїни знищили понад 254 380 російських окупантів, 8354 броньовані машини ворога, 4306 танків, 315 літаків і 313 гелікоптерів.

Зараз ви читаєте новину «У Росії готують нову мобілізацію. Українська розвідка розповіла про плани ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі