вівторок, 04 жовтня 2022 17:42

Спецтема: Війна Росії проти України

"Могилізація" в РФ: скільки росіян виїхали
5

Росіяни намагаються залишити РФ, щоб уникнути воєнного призову. Прикордонний перехід у Грузії, 30 вересня.
Фото: East News
Росіяни йдуть пішки після того, як перетнули прикордонний перехід у Верхньому Ларсі між Грузією і Росією, 28 вересня.
Росіяни намагаються залишити РФ, щоб уникнути військового призову, прикордонний перехід у Казбегському муніципалітеті Степанцмінда, Грузія, 27 вересня.
Росіяни  стоять у черзі, щоб отримати особистий ідентифікаційний номер казахстанця у центрі громадського обслуговування в Алмати, Казахстан, 3 жовтня.
Росіяни вишиковуються у чергу, щоб отримати казахстанський особистий ідентифікаційний номер у центрі обслуговування населення в Алмати, Казахстан. 27 вересня – наступного дня після того, як президент РФ Володимир Путін оголосив мобілізацію.

Майже через два тижні після оголошення мобілізації з Російської Федерації виїхали приблизно 700 тис. осіб.

200 тис. з них поїхали в Казахстан. Про це повідомив Forbes.

Співрозмовник, знайомий з кремлівськими оцінками, повідомив, що з Росії виїхали майже 1 млн осіб.

Раніше ЗМІ наводили цифру 194 тис. росіян, які виїхали за тиждень після оголошення про мобілізації в Грузію, Казахстан і Фінляндію.

На початку вересня, ще до оголошення мобілізації, Росстат заявляв, що з початку року з РФ виїхали 419 тис. людей – удвічі більше, ніж за аналогічний період торік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін із "чмобіками", росіяни "встали с колен" – меми тижня

Натомість глава МВС Казахстану Марат Ахметжанов 4 жовтня повідомив, що з 21 вересня в країну в'їхали 200 тис. росіян, виїхали за цей період 147 тис. росіян.

МВС Грузії повідомляло, що за тиждень у країну приїхали 53 тис. росіян, а щодня кордон переходять 10 тис. осіб, що на 40–45% більше, ніж до 21 вересня.

За тиждень до Європейського Союзу в'їхали 66 тис. росіян, що на 30% більше, ніж тижнем раніше.

21 вересня президент країни-агресорки РФ Володимир Путін оголосив мобілізацію. Того ж дня протести проти мобілізації відбулися в Москві, Санкт-Петербурзі й низці російських міст.

У Республіці Дагестан місцеві жителі вступають у сутички з поліцією.

Остаточно знищивши громадян, які можуть усвідомлювати крах російської державності, Путін сподівається позбутися протестів проти війни, повідомила українська розвідка.

Зараз ви читаєте новину «"Могилізація" в РФ: скільки росіян виїхали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі