середа, 05 вересня 2018 12:52

У Раді агресивно відреагували на "атаку" ГПУ проти журналістки "Схем"

У Раді агресивно відреагували на "атаку" ГПУ проти журналістки "Схем"
Наталія Седлецька і програма "Схеми" розслідують діяльність українських топ-чиновників. Фото: radiosvoboda.org

Народний депутат Олена Сотник вимагає від генпрокурора Юрія Луценка пояснити, на якій підставі ГПУ витребувала доступ до інформації з телефону журналістки та головного редактора програми розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької.

Про це Сотник заявила в кулуарах парламенту.

"Я зареєструвала запит до генерального прокурора, де вимагаю без втручання у слідство надати пояснення: на чому вони ґрунтувалися, коли це клопотання подавали? У чому полягає обґрунтування, що за 1,5 роки повністю виймають дані, які є журналістською таємницею?.. Звичайно, я б хотіла, щоб депутати його (генпрокурора. - Gazeta.ua) запросили до парламенту та він пояснив", - сказала Сотник.

Вона закликала журналістів активізуватися навколо цієї проблеми.

"Те, що ви мовчите з цього приводу і нема серйозної кампанії протидії, - це дуже погано. Це безпрецендентна історія з точки зору міжнародних стандартів захисту журналістики... Сьогодні це одна людина, завтра буде 10. Усі, хто говоритиме не так, як хоче Банкова, ризикують отримати такі ухвали", - наголосила нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналістка-розслідувач відповіла на "атаку" ГПУ

4 вересня "Радіо Свобода" повідомила, що Генеральна прокуратура отримала ухвалу суду на доступ до інформації з телефону головного редактора "Схем" Наталії Седлецької за 17 місяців. Після розголосу цієї інформації генпрокурор Юрій Луценко запросив Седлецьку на "закриту" зустріч.

Зараз ви читаєте новину «У Раді агресивно відреагували на "атаку" ГПУ проти журналістки "Схем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі