середа, 24 квітня 2013 12:57

У Пшонки кажуть, що він не обіцяв силою везти Тимошенко на суд

У Пшонки кажуть, що він не обіцяв силою везти Тимошенко на суд
Віктор Пшонка. Фото: ru.tsn.ua

Екс-прем'єра Юлію Тимошенко, яка перебуває у харківській лікарні, не будуть силою доставляти на засідання суду.

Про це у середу повідомляє прес-служба Генпрокуратури, коментуючи заяву генпрокурора Віктора Пшонки про можливість такої доставки, пише Українська правда.

У відомстві уточнили, що журналісти "не вірно зрозуміли слова генпрокурора та трактували їх суть по-своєму".

"Що призвело, по-перше, до викривлення змісту коментаря генпрокурора Віктора Пшонки у відповідь на запитання журналіста щодо начебто можливості слухання справи Тимошенко в суді за її відсутності, а по-друге, до нелогічно сформованого запитання стосовно коментаря генпрокурора до адвоката Сергія Власенка", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Верховній Раді зареєстровано проект Трудового кодексу України

У ГПУ заявили, що "Пшонка відповідаючи на запитання журналістів під час брифінгу в Одесі, пояснив, що судовий розгляд справи Тимошенко по суті не може відбутися без її особистої присутності в суді".

"Генпрокурор зауважив, що чинним законодавством не передбачено процедури, яка б дозволяла через постійну відсутність підозрюваної особи у суді відмовитися від винесення судового рішення по суті справи", - цитує прес-служба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко: Януковичу ніщо не заважає помилувати Тимошенко

"Пшонка резюмував, що рано чи пізно судове рішення у справі все одно буде винесено. Яким буде це рішення - визначатиметься виключно судом. Поки що і прокурори, і судді чекають на рішення підозрюваної прибути до суду, але судовий розгляд справи по суті все одно рано чи пізно, але має розпочатися за присутності підсудної особи", - підсумували в ГПУ.

 

Зараз ви читаєте новину «У Пшонки кажуть, що він не обіцяв силою везти Тимошенко на суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі