четвер, 06 січня 2022 21:18

У Порошенка відреагували на арешт майна політика

У Порошенка відреагували на арешт майна політика
Крім майна Порошенка, суд арештував активи "Прямого" та "5 каналу". Фото: "Європейська солідарність"

В умовах різкого зростання зовнішньої загрози, російського вторгнення у Казахстан, небаченої концентрації військ агресора на кордонах України влада замість того, щоб консолідувати українське суспільство для протистояння лідеру РФ Володимиру Путіну, розпалює внутрішнє протистояння.

Про це йдеться у заяві партії "Європейська солідарність".

"Президент Володимир Зеленський, як і інші автократи, помиляється, вважаючи, ніби арештом активів та рахунків п'ятого президента Петра Порошенка він створить нездоланні перешкоди для діяльності опозиції. Сила опозиції – не в грошах, а в принципах. Це вже на раз доведено подіями із новітньої української історії – починаючи від студентського протесту на граніті і завершуючи Революцією гідності", - йдеться у повідомленні.

У політсилі переконані, що рішення Печерського суду про арешт активів Порошенка є незаконним та неправосудним.

Крім майна Порошенка, суд арештував активи "Прямого" та "5 каналу".

"Це показує, що в першу чергу режим Зеленського прагне покласти край свободі слова, унеможливити будь-яку критику влади в інформаційному просторі", - вважають у "ЄС".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова підозра Медведчуку: СБУ відпрацює причетність Порошенка і Гонтаревої

Порошенка підозрюють у скоєнні державної зради й сприянні діяльності терористичних організацій ЛДНР. Про підозру йому повідомили 20 грудня.

У Facebook Порошенко повідомляв, що перебуває в Туреччині. Незабаром записав відео, у якому заявив, що команда президента Зеленського перетнула "червоні лінії".

В Офісі генпрокурора підписали клопотання про арешт підозрюваного з альтернативою застави 1 млрд грн.

Порошенко планує повернутися в Україну 17 січня і готується до зустрічі з генеральною прокуроркою Іриною Венедіктовою.

У "Європейській солідарності" заявили, що Порошенко повертається не для того, щоб відбиватися від політичних звинувачень, а для того, щоб боронити Україну від "некомпетентного керівництва" і зовнішньої агресії.

Зараз ви читаєте новину «У Порошенка відреагували на арешт майна політика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі