пʼятниця, 08 жовтня 2021 19:50

Нова підозра Медведчуку: СБУ відпрацює причетність Порошенка і Гонтаревої

Нова підозра Медведчуку: СБУ відпрацює причетність Порошенка і Гонтаревої
СБУ перевірить причетність п'ятого президента Петра Порошенка та ексглави Нацбанку Валерії Гонтаревої до справи, через яку Віктору Медведчуку оголосили нову підозру. Фото: dialog.ua

Правоохоронці перевірять причетність п'ятого президента Петра Порошенка та ексглави Нацбанку Валерії Гонтаревої до справи, через яку Віктору Медведчуку оголосили нову підозру – про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації.

Про це повідомив голова Служби безпеки Іван Баканов на спільному із генпрокуроркою Іриною Венедіктовою брифінгу.

"Ми не розголошуємо в інтересах слідства інших фігурантів. Разом із тим, іншого варіанту, ніж відпрацьовувати версію причетності пана Порошенка та пані Гонтаревої до цього процесу, просто немає. Якщо відповідні докази будуть зібрані, ми вийдемо ще на один брифінг та повідомимо про це суспільству", - сказав Баканов.

Проте зараз підстав вручати ще комусь підозри у правоохоронців немає.

Зі свого боку політсила Порошенка "Європейська Солідарність" звернулась з вимогою до Баканова ініціювати перевірку можливої причетності президента Володимира Зеленського до ймовірних "схем" з виведення $41 млн із ПриватБанку.

Таку заяву опублікувала пресслужба політсили після виходу фільму-розслідування "Офшор 95", у якому висувалось припущення, що президент до займання найвищої державної посади міг бути причетним до "схеми" із виведення грошей із ПриватБанку на корись олігарха Ігоря Коломойського.

8 жовтня народному депутату Віктору Медведчуку оголосили нову підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Після того, як Росія захопила частину Донбасу, Україна опинилася на межі енергетичної кризи. Вирішили купувати вугілля в ПАР. Росія хотіла зірвати реалізацію цих контрактів.

За посередництва Медведчука відбулася змова з вищими посадовими особами України, які, використовуючи повноваження Нацбанку й правоохоронних органів, створили штучні перешкоди для постачання вугілля з ПАР. За сприяння Медведчука організували незаконні схеми постачання вугілля з тимчасово окупованих територій на державні підприємства України. Упродовж 2015 року за постачання вугілля з ОРДЛО бойовикам перерахували щонайменше 200 млн грн.

11 травня 2021 року Медведчук уже отримав підозру. Його з із соратником Тарасом Козаком вважають причетними до трьох епізодів: замах на розкрадання природних ресурсів України, передання секретної інформації про ЗСУ й організація підривної діяльності.

Від 13 травня Медведчук знаходиться під цілодобовим домашнім арештом.

Зараз ви читаєте новину «Нова підозра Медведчуку: СБУ відпрацює причетність Порошенка і Гонтаревої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі