четвер, 25 серпня 2022 15:06

Спецтема: Війна Росії проти України

У парламентах семи країн Євросоюзу зробили важливу спільну заяву щодо віз для росіян

У парламентах семи країн Євросоюзу зробили важливу спільну заяву щодо віз для росіян
Заяву про посилення санкцій проти Росії підписали очільники комітетів із закордонних справ парламентів семи країн Євросоюзу. Фото: unsplash.com

Євроатлантична спільнота разом з партнерами мають невідкладно посилити санкції проти РФ, щоб зупинити спроможність російської армії продовжувати агресію.

Про це йдеться у спільній заяві, яку підписали очільники комітетів із закордонних справ парламентів семи країн-членів ЄС, повідомляє "Європейська правда".

Заяву підписали очільники комітетів із закордонних справ парламентів Естонії, Латвії, Литви, Фінляндії, Польщі, Чехії та Данії.

Вони також закликають Євросоюз збільшити військову, фінансову, гуманітарну та дипломатичну підтримку України.

"Підтримати ініціативи для притягнення до відповідальності винних у воєнних злочинах, ізолювати Росію у міжнародних та регіональних організаціях", – йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС збирається допомогти Україні на €8 млрд

Окрім того, вимагають задіяти відповідні рішення й щодо Білорусі як держави, яка підтримує збройну агресію Росії.

Очільники комітетів із закордонних справ семи країн також закликають інших членів ЄС та західних союзників негайно призупинити туристичні візи та обмежити їх видачу для громадян РФ.

Якщо на рівні Євросоюзу не буде рішення про заборону видавати візи росіянам, країни Балтії можуть не пропускати громадян РФ на регіональному рівні. Протидіяти напливу росіян самостійно може також Польща та потенційно Фінляндія, заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

Міністри країн Європейського Союзу обговорять заборону видачі шенгенських віз громадянам країни-агресорки Російської Федерації, ймовірно, наприкінці цього місяця.

Зараз ви читаєте новину «У парламентах семи країн Євросоюзу зробили важливу спільну заяву щодо віз для росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі