середа, 24 серпня 2022 08:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Для росіян на литовському кордоні хочуть запропонувати короткий тест

Для росіян на литовському кордоні хочуть запропонувати короткий тест
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс розповів, як росіян пропускатимуть у країни Балтії. Фото: censor.net

Якщо на рівні Євросоюзу не буде рішення про заборону видавати візи росіянам, країни Балтії можуть не пропускати громадян РФ на регіональному рівні.

Протидіяти напливу росіян самостійно може також Польща та потенційно Фінляндія, заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, повідомляє Delfi.

За словами глави литовського МЗС, у росіян, які хочуть перетнути кордон, можуть, наприклад, запитати, чий Крим. Поцікавляться також їхньою думкою щодо війни Росії проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США не підтримують повну заборону видачі віз росіянам

"Якщо людина, яка перетинає кордон Естонії, Латвії, Литви, Фінляндії, Польщі, скаже, що, на його думку, Крим не окупований, можна припустити, що допуск цієї особи не відповідає інтересам національної безпеки", – сказав Ландсбергіс.

Тоді, за його словами, таку людину не пропустять на території країни ЄС.

Міністр каже, що Литва може ввести такі обмеження в односторонньому порядку. Але, на його думку, значно ефективніші вони будуть при застосуванні хоча б на регіональному рівні.

Міністри країн Європейського Союзу обговорять заборону видачі шенгенських віз громадянам країни-агресорки Російської Федерації, ймовірно, наприкінці цього місяця.

Естонія пропонує заборонити громадянам Росії вʼїзд до Євросоюзу у восьмому пакеті санкцій. Уряд країни звернеться до Європейської комісії з офіційною пропозицією.

Зараз ви читаєте новину «Для росіян на литовському кордоні хочуть запропонувати короткий тест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі