середа, 09 листопада 2016 23:30

У МЗС озвучили жорстку позицію щодо безвізу

У МЗС озвучили жорстку позицію щодо безвізу
фото zn.ua

Подальше відкладення Європейським Союзом рішення про запровадження безвізового режиму для громадян України є неприпустимим.

Таку заяву зробила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль на зустрічі з головою Представництва ЄС в Україні Хюгом Мінгареллі.

Про це повідомляється на сайті МЗС України.

"Було наголошено, що Україна виконала всі критерії Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України, що підтверджено звітом Європейської Комісії від 18 грудня 2015 р. Зокрема, було створено антикорупційні органи, які вже на цьому етапі демонструють свою ефективність, запроваджено систему е-декларування відповідно до найкращих європейських стандартів у сфері боротьби з корупцією", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт дала оптимістичний прогноз щодо безвізу

"У цьому зв'язку Україна розраховує, що інституції та держави-члени ЄС докладуть додаткових зусиль для схвалення законодавчої пропозиції щодо надання українським громадянам права на короткострокові безвізові поїздки до країн ЄС вже найближчим часом, безвідносно до процесу узгодження в середині ЄС механізму тимчасового призупинення безвізового режиму", - наголосили у МЗС.

Раніше повідомлялось, що Євродепутат вибачився перед Україною за затримку безвізу.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС озвучили жорстку позицію щодо безвізу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі