вівторок, 27 лютого 2024 22:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У МЗС Франції сказали, чи воюватимуть західні війська у випадку відправки в Україну

У МЗС Франції сказали, чи воюватимуть західні війська у випадку відправки в Україну
Президент Франції Еммануель Макрон після зустрічі в Парижі у понеділок допустив відправку західних військ до України у майбутньому. Фото: nato.int

Війська західних країн у разі теоретичного відправлення в Україну, яке запропонував напередодні Еммануель Макрон, не братимуть участі в бойових діях.

Водночас Париж повинен розглянути нові дії на підтримку України. Про це заявив міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне, якого цитує Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відправка військових НАТО і ЄС в Україну викликала найбурхливішу дискусію - Дуда

"Вони повинні відповідати дуже конкретним потребам, я маю на увазі, зокрема, розмінування, кіберзахист, виробництво зброї на місці, на українській території. Деякі з цих дій можуть потребувати присутності на українській території, не переходячи при цьому межу бойових дій", - додав він.

Сежурне додав, що нічого не можна виключати.

"Це було і залишається сьогодні позицією президента Республіки", - наголосив він.

Президент Франції Еммануель Макрон після зустрічі в Парижі у понеділок допустив відправку західних військ до України у майбутньому, хоча наголосив, що наразі немає консенсусу серед союзників у цьому питанні.

Після заяви Макрона Чехія, Польща та Швеція заявили, що не розглядають ідею відправлення своїх військових в Україну.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС Франції сказали, чи воюватимуть західні війська у випадку відправки в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі