понеділок, 01 квітня 2013 11:00

У міліції пояснили, що не відкривали провадження проти Яценюка та Москаля

У міліції пояснили, що не відкривали провадження проти Яценюка та Москаля
Арсеній Яценюк. Фото: ipress.ua

Шевченківський райвідділ міліції Чернівців відкрив кримінальне провадження за фактом незаконного втручання в діяльність правоохоронних органів після подій 30 березня за участю народних депутатів Арсенія Яценюка та Геннадія Москаля.

Про це повідомили в прес-службі ГУ МВС у Чернівецькій області.

30 березня на спецлінію 102 УМВС України в Чернівецькій області від народного депутата України Арсенія Яценюка надійшло повідомлення про те, що під час зустрічі з виборцями в Чернівці за ним здійснювалось зовнішнє спостереження.

"Заява народного депутата України Яценюка А.П. зареєстрована в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події Шевченківського РВ УМВС України в Чернівецькій області. За результатами її розгляду буде прийнято рішення згідно чинного законодавства", - повідомили у міліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" збираються помститися опозиції за Рибака і звільнити Кошулинського

Як йдеться у повідомленні правоохоронців, на місце події одразу прибула слідчо-оперативна група Шевченківського РВ якою було встановлено, що дійсно в Чернівцях проводилися заходи працівниками УМВС в Чернівецькій області на службовому транспортному засобі.

Водночас у прес-службі наголошують, що ці заходи не були пов'язані з діяльністю народних депутатів.

"Крім цього встановлено, що працівників міліції в службовому автотранспорті заблокували невідомі особи на двох легкових автомобілях марок "Шкода" та "Тойота". Після чого, ці особи викликали народних депутатів України А. Яценюка та Г. Москаля. Депутатами було оглянуто службовий автомобіль, в тому числі і багажне відділення, в якому знаходились предмети та речі. Також народними депутатами був проведений особистий обшук працівників міліції", - наголошується у повідомленні правоохоронців.

За даними обставинами зібрані матеріали, які зареєстровані в журналі єдиного обліку Шевченківського РВ і за фактом незаконного втручання в діяльність правоохоронних органів розпочато кримінальне провадження, яке введене в єдиний реєстр досудових розслідувань за ст.343 ч.1 КК України (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жоден провладний кандидат не виграє вибори, після провалу з прибиранням снігу - експерт

Слідство у кримінальному провадженні триває. У прес-службі наголошують, що кримінальне провадження розпочате за фактом втручання в діяльність правоохоронних органів, згідно статі 214 Кримінального процесуального кодексу України, в якій чітко прописана процедура початку досудового розслідування.

Нагадаємо, народний депутат Геннадій Москаль заявив, що стосовно нього та Арсенія Яценюка розпочато кримінальне провадження через події у Чернівцях.

Він заявив, що стеження здійснювалося "на машині були номери, що не значаться в базі ДАІ і не вказують на приналежність авто до правоохоронних органів". Москаль сумнівається, в тому, що це були співробітники УМВС.

Зараз ви читаєте новину «У міліції пояснили, що не відкривали провадження проти Яценюка та Москаля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі