понеділок, 13 січня 2014 23:34

У Львові на Майдані спалили опудало головного комуніста України
6

Фото: Фото: Євген Борісов

Сьогодні львівські майданівці відомстили за спалених у Криму Бандеру, Шухевича, Коновальця та інших народних героїв спаленням опудала головного комуніста України Петра Симоненка. Організували акцію активісти Правого Сектору.

О 19:00 на площу біля пам'ятника Шевченкові, де розташований Львівський майдан протестувальники принесли опудало з написом "комуніст сіманєнка", на "голову" опудала був приклеєний портрет комуніста.

"У Криму 9 числа спалили портрети українських героїв – людей, що боролись за незалежність України й віддали за це життя, - розповів співорганізатор акції Михайло. – Ті, хто спалював ті портрети – це нащадки комуністичної системи, а Петро Симоненко на сьогодні – це обличчя комунізму в Україні. Тому вирішили спалити використати у акції саме цю пику".

Опудало встановили на газоні. За його спиною поставили ширму. Вона захищала перехожих від яєць, якими спершу закидали "Симоненка". Хто влучав у ціль отримував цукерку.

"То весело кидати яйками, - розповів учасник забави дід Василь. – Шкода, звичайно, що то не живий комуніст, бо вони усі заслужили яйця у голову. А так тут веселіше стало, бо людям тут нудно на морозі стояти і дивитися новини. То така є атракція. Буде більше подібних забав – то й людей більше приходитиме".

Після того, як використали три десятка яєць організатори забави запропонували спалити "комуніста". Народ відразу підтримав ідею й почав скандувати "Спалити-спалити" і "Гори-гори ясно, щоби не погасло". "Симоненка" облили горючою речовиною і підпалили. Під час цього кілька хлопців також запалили піротехніку. Люди у захваті аплодували і вигукували "Слава Україні".

Зараз ви читаєте новину «У Львові на Майдані спалили опудало головного комуніста України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі