четвер, 30 червня 2011 18:28

У липні Путін у Криму на трайку - В Україні чекають новий політичний вибух

У липні Путін у Криму на трайку - В Україні чекають новий політичний вибух

Нещодавній візит прем'єра РФ Володимира Путіна до Криму і зустріч його з президентом Віктором Януковичем наробила масу шуму в Україні, де до його поїздки в багатьох ЗМІ були зроблені найрізноманітніші політичні викиди.

Ті, хто стояв за цими викидами, явно бажав спіймати велику рибу в каламутній воді.

Проходила інформація про нібито вирішену відставку Миколи Азарова, про Сергія Льовочкіна, який, мовляв, "рулить" Януковичем, про те, що Україною керує, може і не Янукович, а хтось інший, і робився прозорий натяк на адресу Юрія Іванющенка. Про те, що українську ГТС якщо ще не здали, то ось-ось здадуть.

У Росії візит Путіна в Крим пройшов непоміченим, у минулі вихідні там фестивалив новий лідер партії "Правое дело" російський мільярдер більш ніж двометрового зросту, Михайло Прохоров. "Скромняга", відомий грандіозним скандалом, який йому і російським дівчатам (серед яких цілком могли бути і дівчата з України) влаштувала французька поліція в Куршавелі, у вихідні заявив, що готовий стати прем'єр-міністром Росії. Треба думати, що замість Путіна.

Трохи пізніше на "блозі" президента РФ Дмитра Медведєва з'явилося питання до російського народу про те, як росіяни ставляться до ідеї: Прохоров - прем'єр-міністр. Ще трохи пізніше перелякана прес-служба Медведєва кинулась пояснювати, що це не на справжньому, а на підробленому блозі президента РФ було написано. Але яке це має значення? ЗМІ вже про все написали. Прохоров гуляв в Москві на повну, як у Куршавелі.

А в Криму на дачі під дощем тихо сидів Путін, і українська преса все випліскувала і випліскувала інформацію про конфлікти. Або швидше про уявні конфлікти в українській владі ,якідуже для когось бажані .

За інформацією газети Сегодня, Путін у Криму заявив, що, можливо, знову приїде на півострів у липні, на традиційне російське байк-шоу під Севастополем 15 -16 липня. Приїде і прокотиться на своєму трайку. До цього візиту в українських ЗМІ буде новий викид про Азарова, Льовочкіна, Іванющенка, про швидку "здачу" ГТС, про "розідрану конфліктами" українську владу.

Таке відчуття, що ті, хто стоїть за написаним, пишуть новому господареві України - Путіну, якого і в РФ то, судячи зі "скромних" заявам пана Прохорова, особливо господарем не вважають. Принаймні, російський мільярдер дозволяє собі публічно набагато більше, ніж дозволяв Михайло Ходорковський, який опинився на нарах. Прохоров цього явно не боїться.

У створенні інформаційної вакханалії з метою виклику кризи влади в країні, перед кожним приїздом Путіна в Україну зацікавлене чимала кількість осіб, насамперед, опозиційних політиків, але, зрозуміло, не тільки. Половити велику рибу в каламутній політичній воді готові і деякі бізнесмени.

Український інтернет портал "Обозреватель" одним із них назвав Анатолія Кіпіша, акціонера горілчаної компанії Nemiroff, у якого зараз непрості відносини з кредиторами, один з яких - OTП Банк. Конфлікт серед акціонерів Nemiroff, також не додає пану Кіпішу впевненості в завтрашньому дні, тому він і фігурує в якості одного з головних передбачуваних замовників найбільш агресивної статті під приїзд Путіна: "Так хто ж насправді керує Україною? Янукович, або .. .? " з відкритим натяком на адресу одного з депутатів Верховної Ради.

Анатолій Кіпіш, займає 85 місце в рейтингу "200 найбагатших людей України 2011 року, за версією журналу ФОКУС" з капіталом в розмірі 178,0 млн. дол. США станом на березень 2011 року.

За деякими даними, з 15 вересня 2008 року офіційним місцем проживання пана Кіпіша є Велике герцогство Люксембург.

"Друзі" Анатолія Кіпіша стверджують, що сьогодні в судових інстанціях Україна перебуває чимало справ за позовами банківських установ до Хекро Пет ЛТД, чиїм поручителем був пан Кіпіш.

Українські ЗМІ багато писали про ці конфлікти, зокрема, "Ділова столиця": "Крім ОТП Банку, в число великих кредиторів" Хекро Пет ЛТД "... входили Райффайзен Банк Аваль з вимогами на суму $ 8 млн, Укрсоцбанк ($ 5 млн) і Atlantic Polymers & Chemicals GmbH ($ 3 млн).

Усвідомлюючи, що проблеми з кредиторами можуть призвести до серйозних втрат, засновник ТОВ "Хекро Пет ЛТД" Анатолій Кіпіш дистанціювався від свого поліетиленового бізнесу. Наприкінці минулого року він залишив посаду в "Хекро Пет ЛТД", а сама компанія без зайвого шуму залишилася без своїх основних активів: ліній з випуску стретч-плівки та ПЕТ-преформ, а також земельних ділянок та нерухомості площею 10 тис. кв. м в Хмельницькому на загальну суму більше 130 млн грн.

Покупцем цих активів стала прописана по одній адресі з хмельницьким підприємством компанія "Сіріус Екстружен", засновником якої був уже згаданий Анатолій Кіпіш ".

Втім, можливо пан Кіпіш в Україні такий же, як російський мільярдер Прохоров в РФ? Той відкрито заявляє про свої прем'єрські претензії, пропонуючи посунутися Путіну. А пан Кіпіш, швидше за все, варто, за однією з найскандальніших останніх публікацій в Україну "Так хто ж насправді керує Україною? Янукович, або ...?" з відкритим натяком на адресу одного з депутатів Верховної Ради або може з прихованим натяком на адресу самого пана Кіпіша?

Зараз ви читаєте новину «У липні Путін у Криму на трайку - В Україні чекають новий політичний вибух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі