четвер, 23 березня 2023 17:24

Спецтема: Війна Росії проти України

У Канаді сказали, що можуть дати замість винищувачів

У Канаді сказали, що можуть дати замість винищувачів
У Канади немає потрібних літаків. Фото: Pexels

Канада не має багатоцільових бойових літаків F-16 або МіГ, які потрібні Україні.

Але держава може надати щось інші, сказала посол Канади в Україні Лариса Ґаладза, передає УНІАН.

"Наприклад, у нас є компанії, які виробляють камери для безпілотних літальних апаратів. Усі "Байрактари", які літають і збирають потрібні дані, мають канадські камери. У нас є комунікаційні супутники, які надають необхідну інформацію для України. У нас є виробники зимового одягу, ми надали понад 500 тисяч одиниць", – сказала вона.

Канада розглядає усі можливі варіанти допомоги для перемоги Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

"Ми вкладаємо ресурси й на дипломатичному рівні на міжнародній арені, аби залучати інші країни до консенсусу з метою підтримки України, а також утримувати цей сильний консенсус між країнами так званого Заходу. У нас є танки, бронеавтомобілі Roshel Senator, за допомогою яких безпечно може пересуватися військовий персонал. І так ми далі будемо працювати", – зазначила посол.

Канада купила для України одну систему протиповітряної оборони NASAMS, а в останньому пакеті підтримки є багато снарядів для неї.

"Далі будемо обговорювати з нашими союзниками, з міністром оборони України Олексієм Резніковим, що ще потрібно. Ухвалення відповідних рішень в Канаді продовжується", - підсумувала посол.

Канада передасть вісім танків Leopard 2 Україні вже найближчими тижнями.

Також держава відправить для Сил оборони тисячі снарядів. Про це заявила міністерка оборони країни Аніта Ананд на засіданні "Рамштайн-10", передає пресслужба Міністерства національної оборони Канади.

Окрім цього, держава-союзниця допоможе українським захисникам боєприпасами для артилерії та ракетами для систем протиповітряної оборони.

Зараз ви читаєте новину «У Канаді сказали, що можуть дати замість винищувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі