середа, 08 серпня 2012 13:56

У ЦВК хочуть, щоб всі 18-річні проголосували на виборах

У ЦВК хочуть, щоб всі 18-річні проголосували на виборах
Фото: v7.org.ua

На минулорічних виборах була велика проблема з голосуванням 18-річних. Багатьох не вносили у списки виборців. В результаті майже половина тих, хто мав йти на вибори вперше, не проголосувала.

Про це на прес-конференції 8 серпня повідомив начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Вінниці Анатолій Синявський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безбожники від влади та опозиції продадуть і рідних батьків - експерт про клятви кандидатів

"Цю проблему ми майже вирішили. Звернулись до міліції. Там у 16 років отримують паспорти, і відслідкувати, кому на момент виборів виповниться 18, буде простіше. Міліція напише подання, і всіх молодих внесемо до реєстру", - сказав він.

Анатолій Давидович просив обов'язково перевірити себе у списках 20-23-річних.

"Саме їх не було тоді в списках. І навряд чи вони там з'являться самі по собі. Тому краще кожному прийти в Державний реєстр і пересвідчитись, що Ваше прізвище у списках є", - додав Синявський.

Також повідомив про розбіжності в реєстрі між даними ЦВК та Державного реєстру. Зараз ці розбіжності у Вінниці складають 4300 виборців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Василь Шкляр іде в депутати

"Це стосується насамперед студентів, які випустились із вузів, виписались з тимчасового місця проживання, а на новому ще не прописались. Їм теж потрібно якомога скоріше це зробити, щоб їх внесли в Державний реєстр. І вони змогли проголосувати на виборах", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «У ЦВК хочуть, щоб всі 18-річні проголосували на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі