середа, 05 жовтня 2022 04:59

Спецтема: Війна Росії проти України

У Байдена розкритикували "мирний план" Ілона Маска

У Байдена розкритикували "мирний план" Ілона Маска
Білий дім категорично не підтримує "мирний план" Маска. Фото: wikipedia.org

У Білому домі жодним чином не підтримують ідею щодо врегулювання війни в Україні, яку висловив керівник корпорації Tesla Ілон Маск.

Адміністрація Джозефа Байдена продовжує дотримуватися принципу "нічого про Україну без України", запевнила прессекретар Білого дому Карін Жан-П'єр на брифінгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк сказав про ефект після дописів Маска

Вона підкреслила, що Білий дім вже неодноразово висловлював повну ясність в цьому питанні та не обговорює за спиною Києва жодних мирних планів і домовленостей з Росією.

"Ми не збираємося говорити про Україну без України. Їм приймати рішення, коли справа дійде до дипломатії або переговорів" - сказала Жан-П'єр.

3 жовтня Ілон Маск виставив пост в соціальних мережах, в якому описав "формулу закінчення війни в Україні", в тому числі запропонувавши віддати Крим Росії. Пост Маска викликав жорстку критику. Зокрема, американського мільярдера розкритикував колишній посол України в Німеччині Андрій Мельник.

На пост Маска відповів президент України Володимир Зеленський.

Акції американської компанії Tesla, власником якої є Макс, втратили близько 9% вартості. Згодом бізнесмен написав Зеленському, що дуже сильно підтримує Україну.

Зараз ви читаєте новину «У Байдена розкритикували "мирний план" Ілона Маска». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі