середа, 20 березня 2024 08:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Туреччина ухвалила зі США нове рішення проти Росії

Туреччина ухвалила зі США нове рішення проти Росії
США і Туреччина зробили крок у напрямку того, аби турецькі компанії не потрапляли до санкційних списків. Фото: eastnews.ua

Туреччина домовилася зі Сполученими Штатами Америки щодо реалізації нової схеми дотримання санкцій проти Москви.

Реалізація цієї схеми допоможе вирішити проблему із потраплянням турецьких компаній до санкційних списків у США, пише турецьке видання Hürriyet.

"США повідомлятимуть Туреччину про турецькі компанії, які порушують санкції проти Росії. Американська влада спочатку сповіщатиме про потенційні порушення її компаніями антиросійських обмежень. Схема покликана виправити ситуацію, коли турецькі компанії, підозрювані у веденні комерційної діяльності з РФ або у ймовірних фінансових відносинах з Росією, одразу і без проведення розслідування потрапляли до списків санкцій США", - йдеться у матеріалі.

У лютому США внесли до своїх списків санкцій 16 турецьких компаній. Міністерство торгівлі США розширило обмеження на турецькі фірми, що працюють у сферах зовнішньої торгівлі, постачання електроніки, промислового обладнання, туризму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина зробила заяву щодо закінчення війни в Україні

Вашингтон інформуватиме Анкару про компанії, які потенційно порушують санкції, і запитуватиме інформацію про їхні справи з РФ. Туреччина, у свою чергу, самостійно вивчить діяльність таких фірм і повідомить про результати. Після цього в разі потреби вживатимуть заходів.

"Останнім часом політичний клімат між Туреччиною та США суттєво налагодився. Не в останню чергу це сталося завдяки вирішенню двох питань, зокрема ратифікації Туреччиною членства Швеції в НАТО та прогресу у передачі винищувачів F-16 з боку США. У рамках останніх візитів на високому рівні можна сказати, що загальна атмосфера у Вашингтоні щодо Анкари позитивна. Такої атмосфери зі США не було давно", - зазначає видання.

У Москви зрештою закінчаться кошти, якщо посилити санкції. Унаслідок цього $1 коштуватиме у Росії 1 млн рублів, заявив підполковник британської армії у відставці та експерт у сфері реформи оборонних та безпекових організацій у Європі Глен Грант, передає Sestry. Його запитали, чи могла б змусити РФ зупинити війну смерть кремлівського диктатора.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина ухвалила зі США нове рішення проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі