пʼятниця, 02 вересня 2022 00:42

Третій корпус російської армії цілком боєздатний, у Росії багато ресурсів – експерт

Третій корпус російської армії цілком боєздатний, у Росії багато ресурсів – експерт
З якісними ресурсами у Росії біда, а ось з кількісними все добре. Фото: delta.ru

Російський третій корпус, нещодавно перекинутий в Україну, найближчим часом може взяти активну участь у бойових діях.

Корпус цілком боєздатний, оскільки у Росії достатньо ресурсів, нехай і не якісних, зате кількість зашкалює, розповів військовий експерт Сергій Грабський в коментарі ТСН.

Він зазначив, що частини корпусу цілком могли бути вже заведені в Україну і, навіть може статися, вже беруть участь у бойових діях на фронті проти українських військ. Так чи інакше, але це угруповання переміщалося в бік українського кордону. Готовий корпус до бойових дій, або не готовий, але його так чи інакше все одно пустять в хід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можуть кинути третій армійський корпус РФ на Херсон – коментар Арестовича

За словами Грабського, росіяни можуть вибрати багато варіантів. Так, вони можуть зосередити корпус на одному напрямку, а можуть розкидати його по багатьох фронтах. Все залежить від того, як будуть розвиватися події на півдні України, зокрема, в Херсонській області. Тому поки неможливо точно сказати, чи воює корпус зараз, чи ні.

"Зараз дуже складно сказати. У Росії є ресурси, причому вони багатопланові. Якість може бути різною, але кількість - достатня", - додав він.

Нещодавно стало відомо, що третій армійський корпус ЗС РФ, який довгий час навчався на полігонах біля н/п Муліно в Нижегородській області Росії, прямує до України. У Ростовській області були помічені військові ешелони цього корпусу.

Західні аналітики вважають, що новий корпус взагалі жодним чином не вплине на ситуацію на фронтах. Так, у нього багато нової техніки, проте моральний дух та навченість особового складу знаходяться не на висоті.

Зараз ви читаєте новину «Третій корпус російської армії цілком боєздатний, у Росії багато ресурсів – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі