понеділок, 28 грудня 2009 15:33

Ток-шоу з Януковичем складає конкуренцію "95 кварталу" - Бала

Ток-шоу з Януковичем складає конкуренцію "95 кварталу" - Бала

Украй суперечливі наслідки участі лідера Партії регіонів Віктор Януковича в ток-шоу "Свобода із Савіком Шустером" істотним чином відіб"ються на його електоральному рейтингу.

У зв"язку з цим можна прогнозувати, що ми не побачимо лідера опозиції в подібних політичних шоу до кінця виборчої кампанії.

З таким прогнозом і оцінкою минулої програми Шустера виступив Директор Агентства моделювання ситуацій (АМС) Віталій Бала.

"Сьогодні вже всім очевидно, що дебати не є коником Віктора Януковича. Не дивлячись на абсолютну відрежисованість шоу, відсутність політичних опонентів і професійного діалогу з ними, а також ретельний підбір аудиторії і питань, лідер опозиції в цілому виглядав не упевнено, деколи навіть смішно.

Янукович в політичному ток-шоу місцями виглядав як пародійний герой "95 кварталу". Власне, багато глядачів і зробили вибір на користь перегляду "Свободи з Савіком Шустером" заради прогнозованої комічності і відносної адекватності поведінки головного гостя програми.

Він в черговий раз продемонстрував свою ментальну невідповідність тому образу, за який сьогодні готові проголосувати мільйони його послідовників. Янукович перестав бути харизматичною сильною особою, що підтримує безпосередній зв"язок зі своїм корінням", - вважає експерт.

На думку Бали, украй непрофесійно спрацювала технологічна команда Януковича, дуже перестаравшись в типологізації і використанні штампів.

"Доморослі і іноземні технологи Януковича щосили намагалися перетворити дебати на прісний монолог переможця.

Головне їх завдання полягало в тому, щоб представити Януковича як безальтернативного лідера.

В результаті ми зіткнулися з тотальними штампами і відсутністю відповідей на найгостріші питання.

Виборець не побачив, за рахунок чого цей кандидат виводитиме країну з кризи. Він в черговий раз зіткнувся з деклараціями і популізмом, а також різкою і напівхамською відповіддю на "проблему Межигір"я", коли лідер ПР заявив, що ні перед ким не звітуватиме", - відзначив Бала.

Цензор
Зараз ви читаєте новину «Ток-шоу з Януковичем складає конкуренцію "95 кварталу" - Бала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі