середа, 03 жовтня 2012 16:15

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко не проситиме президента про помилування - Власенко

Тимошенко не проситиме президента про помилування - Власенко
Сергій Власенко: Тимошенко не проситиме про помилування. Фото: podrobnosti.ua

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не буде звертатися до президента України Віктора Януковича з проханням про помилування.

Про це заявив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко на брифінгу в Харкові.

"Просити про помилування може тільки та людина, яка скоїла злочин. Юлія Тимошенко не здійснювала ніяких злочинів. Але я підкреслюю з формальної юридичної точки зору Януковичу не потрібна заява Тимошенко про помилування. Йому потрібно першим указом поновити редакцію указу про затвердження процедури помилування до жовтня 2010 року. А другим указом винести своє рішення. Тбто йому потрібно 2 секунди на це: перша секунда - перший указ, друга секунда - другий указ", - сказав Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БЮТі пояснили, чому Тимошенко поки не вийде по амністії

На його думку, у Януковича існує і інші можливості "вирішити питання Тимошенко, зберігши обличчя". "Мене дуже часто європейські політики запитують, чи є у Януковича можливість вирішити це питання, зберігши обличчя? Я кажу, так у нього мільйон таких можливостей, але він не хоче їх реалізовувати. Він настільки боїться Тимошенко, він не хоче її випускати", - сказав Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фесенко: Янукович дав зрозуміти Заходу, що не буде поступатися щодо Тимошенко

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році. Тимошенко відбуває покарання в Качанівській виправній колонії. Зараз екс-прем'єр перебуває на лікуванні в ЦКБ № 5 у Харкові.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не проситиме президента про помилування - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі