вівторок, 08 червня 2010 08:24

Тігіпко радить не бояться пропозицій Росії

Тігіпко радить не бояться пропозицій Росії

Віце-прем`єр-міністр України Сергій Тігіпко переконаний, що Україна зацікавлена в активізації співпраці з Російською Федерацією за запропонованими взаємовигідними проектами.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV, коментуючи заяву посла Росії в Україні Михайла Зурабова про те, що Україні слід прискорити реакцію на пропозиції щодо співпраці в економічній сфері з РФ.

"Ми теж зацікавлені в швидкій реакції, якщо це нам вигідно", - зазначив Тігіпко.

Він наголосив, що пропозиції Росії в галузі авіабудування для України дуже цікаві, перш за все, оскільки Україна дістане можливість розширити присутність на ринку авіапрому Росії і вийти на ринки третіх країн.

Надзвичайно цікавими, зазначив віце-прем`єр, є пропозиції Росії щодо співпраці в ядерній сфері. "Росія дала надзвичайно цікаві для нас умови і щодо добудови енергоблоків, і щодо виробництва ядерного палива. На такі програми треба реагувати і не треба боятися, що це Росія чи не Росія. Головне, щоб країна була сильною. Якщо країна сильна, то в ній працюють такі регулятори, які можуть регулювати будь-якого інвестора", - наголосив С.Тігіпко.

Посол РФ в Україні Михайло Зурабов 7 червня на міжнародному круглому столі "Україна і Росія: нова взаємодія" в Ялті заявив, що пропозиції Російської Федерації, які стосуються сфери економіки, мають тимчасовий характер, і Україні слід відреагувати на них протягом найближчих півтора років, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко радить не бояться пропозицій Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі