середа, 02 червня 2010 14:54

Тігіпко все ще розраховує на гроші МВФ

Тігіпко все ще розраховує на гроші МВФ

Сума кредиту, який МВФ може надати Україні, може скласти 12-19 мільярдів доларів.

Про це в коментарі журналістам повідомив віце-прем'єр Сергій Тігіпко.

"Я розраховую, що цифра (сума кредиту.) може коливатися від 12 до 19 мільярдів доларів, але остаточне рішення може прийняти тільки Рада директорів МВФ", - відзначив Тігіпко, повідомляє Лігабізнесінформ.

Віце-прем'єр також підкреслив, що вчорашнє ухвалення закону про державні закупівлі буде працювати на МВФ.

"Завдяки цьому ми заощадимо бюджетні кошти і зможемо зробити більш прозорим сам механізм закупівель. Тому я вважаю, що робота з МВФ йде нормально", - підкреслив Тігіпко, додавши, що найближчим часом в Україну прибудуть фахівці Фонду, що будуть працювати з "Нафтогазом" і Мінфіном.

На уточнююче питання журналістів, коли Україна може очікувати гроші МВФ, Тігіпко відповів: "Гроші ми одержимо через три тижні після того, як підпишемо Меморандум. Зараз над ним ми працюємо. Потрібно переконати МВФ у дохідній частині бюджету. Також зараз ми пояснюємо ситуацію по кошторису "Нафтогазу". Текст Меморандуму практично погоджений", - повідомив він.

У той же час Тігіпко підкреслив, що про конкретну дату підписання Меморандуму говорити рано.

Раніше джерело, інформоване про хід переговорів України і МВФ, повідомило, що на сьогоднішній день є імовірність того, що МВФ може відмовити Україні в початку реалізації нової програми співробітництва найближчим часом.

За словами джерела, МВФ фактично упевнений, що в держбюджеті України на 2010 рік закладено істотно занижений дефіцит.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко все ще розраховує на гроші МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі