вівторок, 22 грудня 2020 20:23

"Татаров довів свою токсичніть" - експерти розібралися, що відбувається в ОП

"Татаров довів свою токсичніть" - експерти розібралися, що відбувається в ОП
У чому суть конфлікту між Олегом Татаровим і НАБУ. Фото: 24 канал

"Офіс президента чужих на свою територію не пускає. Одна справа прийти з обшуками на якесь підприємство, інша - до ОП. Тому колеги захищають Татарова. Звільнити його одразу не могли. Бо хто б тоді пішов туди працювати, якби виганяли після першого публічного обвинувачення. Так легко зруйнувати всю команду, каже політолог Володимир Фесенко про справу щодо корупції заступника глави Офісу президента Олега Татарова. .
- Татаров довів свою токсичність незграбною публічною активністю. Заявами про зовнішнє керування через НАБУ. Йому порадили призупинити повноваження. Був одіозним з самого початку. Під час призначення на посаду цього належно не оцінили. Потім були задоволені ним як працівником. Я чув, що зумів успішно налагодити роботу з правоохоронними органами. Особливо в регіонах. Справив враження хорошого адміністратора. Тепер відійде на деякий час. Якщо справа розвалиться, його поновлять.
НАБУ хоче продемонструвати, як вдало ловить велику рибу. Бюро й раніше вдало робило медійний ефект – затримання, підозри, розголос. Далі справи розсипалися. Бракувало доказів".

"Справа безперспективна. Виглядає як зведення рахунків між кількома поверхами Офісу президента чи різними будівлями урядового кварталу, - вважає політолог Віктор Бобиренко. - Кілька угруповань конкурують між собою за вплив на Зеленського і прийняття рішень. Керуються інтересами Коломойського, Ахметова й Авакова. Або навіть Росії. НАБУ тут лише інструмент. Окремі слідчі можуть орієнтуватися на різні угруповання. В Україні не працюють інституції. Злочинців часто переслідують за те, що стоять у когось на дорозі, а не за злочини. Це політична гра, у якій Татаров виявився пішаком. Спершу його люстрованого призначають, а потім усувають. Суспільство очікує, що когось саджатимуть. Але влада Зеленського з корупцією не бореться".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАБУ ініціюють арешт заступника Єрмака - Татаров відреагував

"Йдеться мабуть про внутрішні конфлікти. Можливо, між Татаровим і главою Офіса Єрмаком, - говорить філософ Ігор Лосєв.

- Принципового нічого нема. Це розборки. Може його здадуть, якщо комусь там "наступив на ногу". Якщо не здадуть, це не буде дивним для нинішньої владної команди та і як здадуть не буде торжеством справедливості. На долю України це не вплине. Замість нього призначать такого самого. Щодо наїзду Тарова на Ситника...якби Зеленський ще притримувався принципово іншої позиції, а він недалеко від своїх людей. А як подивитись на НАБУ, то вони з'їли вже десятки мільярдів гривень, а кого притягнули до відповідальності, кого з корупціонерів взяли за горлянку. Це як казали в давнину: "Я сіяв драконів, а пожинаю бліх"".

Офіс президента ввів в оману щодо "призупинення службових обов'язків" заступника голови ОП Андрія Єрмака Олега Татарова через підозру у корупції.

Зараз ви читаєте новину «"Татаров довів свою токсичніть" - експерти розібралися, що відбувається в ОП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі