вівторок, 10 жовтня 2023 12:37

Важко відірватись: які дві пряності перетворюють запечений гарбуз в ароматну закуску

Важко відірватись: які дві пряності перетворюють запечений гарбуз в ароматну закуску
Запечений гарбуз зі спеціями: ідеальна закуска для обіду чи вечері Фото: shuba

Запечений гарбуз зі спеціями — це смачно, корисно і низькокалорійно. А ще його легко приготувати та трансформувати під свої вподобання.

Гарбуз, запечений у духовці, простий і універсальний рецепт. Підійде і для окремої закуски, і для гарніру до м'яса. Радимо подавати скибки гарбуза зі спеціями з грецьким йогуртом чи сметанно-часниковим соусом, пише shuba.

Гарбуз радимо саме запікати. Такий спосіб термічної обробки сприяє посиленню аромату та дозволяє під скоринкою зберегти м'яку консистенцію.

Запечений гарбуз зі спеціями

Інгредієнти

Гарбуз - 400 г

Розмарин, гілочка - 50 г

Чебрець, гілочка - 50 г

Мускатний горіх мелений - 5 г

Оливкова олія - 40 мл

Сіль - за смаком

Перець чорний мелений - за смаком

Як приготувати

Гарбуз розріжте навпіл, очистіть від насіння і поріжте великими скибками.

Форму для запікання застеліть пергаментом, викладіть на нього шматки гарбуза. Натріть їх сіллю, перцем, мускатним горіхом, покладіть листочки чебрецю і розмарину. Полийте гарбуз оливковою олією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як замаринувати гарбуз на зиму в яблучному соку: покроковий рецепт зимової закуски

Форму покладіть у духовку, розігріту до 180°С, на 30 хвилин. Гарбуз готовий, коли при протиканні шпажкою він буде м'яким.

Восени у свій раціон варто ввести гарбуз. Він багатий на клітковину, може задовільнити її щоденну норму. А вона корисна для виведення холестерину з організму і для балансу цукру в крові та довшого збереження відчуття ситості.

Завдяки високому вмісту в гарбузі вітамінів А і С він також допомагає зміцнити імунну систему. Калій, вітамін С, клітковина та високий вміст антиоксидантів у гарбузі захищають серце.

Зараз ви читаєте новину «Важко відірватись: які дві пряності перетворюють запечений гарбуз в ароматну закуску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі