субота, 19 жовтня 2024 21:42

Україну можуть запросити до НАТО в разі перемоги Гарріс на виборах - Le Monde

Україну можуть запросити до НАТО в разі перемоги Гарріс на виборах - Le Monde
Україну можуть запросити до НАТО в разі перемоги Гарріс на виборах - Le Monde. Фото: freiheit.org

У разі перемоги Камали Гарріс на президентських виборах у США, Джо Байден може розпочати процес запрошення України до НАТО вже в перехідний період.

Однак остаточне рішення повинні затвердити всі держави-члени Альянсу, пише Le Monde.

За інформацією видання, лідери США, Німеччини, Франції та Великої Британії на зустрічі в Берліні обговорювали план перемоги, запропонований Володимиром Зеленським, а також можливість запрошення України до НАТО. Хоча США та Німеччина раніше блокували цей процес, зараз Вашингтон принципово не заперечує проти такого кроку, що може змінити позицію і Берліна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну запросять до НАТО у кордонах 1991 року - Стефанішина

Однак остаточне рішення залежить від згоди всіх країн НАТО, серед яких Туреччина та Угорщина можуть виступити проти швидкого приєднання України.

Видання зазначає, що головними темами обговорення лідерів були також удари по території Росії далекобійною зброєю західного виробництва. США та Німеччина прагнуть обмежити ризик ескалації, тоді як Франція та Велика Британія займають більш жорстку позицію.

Очільник МЗС Франції Жан-Ноель Барро підтвердив, що Франція підтримує рух України до НАТО, але країнам-партнерам ще належить офіційно закріпити свою позицію щодо цього питання.

За словами міністра Нідерландів Рубен Брекельманс, у відповідь на український план перемоги, який включає пункт про негайне запрошення до НАТО, союзникам необхідно узгодити конкретні критерії, яких Україна повинна дотриматися для отримання запрошення.

Мають також бути визначені умови, за яких Україна зможе стати повноцінним членом НАТО.

Серед таких умов, він, зокрема, наголосив на важливості боротьби з корупцією.

Зараз ви читаєте новину «Україну можуть запросити до НАТО в разі перемоги Гарріс на виборах - Le Monde». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі