субота, 19 жовтня 2024 10:31

Порошенко детально розповів, що потрібно для перемоги України

Автор: Скріншот
 

Україна має цього року отримати запрошення в НАТО. 4 грудня відбудеться засідання міністрів закордонних справ країн-членів НАТО і вони уповноваженні прийняти необхідне рішення по запрошенню. Маємо мобілізувати всі зусилля і попрацювати до 4 грудня для отримання запрошення.

Про це в ефірі телеканалу "Прямий" заявив п'ятий президент Петро Порошенко. Політик також озвучив своє бачення детальних кроків, необхідних для забезпечення перемоги України у війні проти Росії.

"Головний, хто забезпечує нашу перемогу, це Збройні сили України. І для того, щоб ЗСУ забезпечили виконання перемоги, виконання цього плану, ми всі, українці, і в першу чергу влада, маємо забезпечити ЗСУ. Першим пріоритетом цього плану мають бути фортифікації, стабілізація на фронті, забезпечення українського виробництва зброї", - додав Порошенко.

За його словами, в країні також необхідно створити агенцію фортифікаційних споруд.

"Ми маємо берегти наших воїнів. Коли облаштовані фортифікаційні споруди займаються підготовленими бригадами, які захищені від ворожих FPV, від ворожої артилерії, коли позиції дозволяють знищувати ворога, є "зуби дракона", є заміновані поля - все те, що росіяни зробили в "лінії Суровікіна", коли очікували наш контрнаступ", - пояснив Порошенко.

"Ми маємо нарешті перевести економіку на військові рейки. І тоді буде чітко видно пріоритети держави. Ми фінансуємо не прокурорів і марафони, а армію. Ми будуємо не дороги корупційні, а фортифікаційні споруди", - наголосив пʼятий президент.

"Нам треба інвестувати в український військово-промисловий комплекс. Інвестувати й інтегрувати наших партнерів. Виробляти ракети. Виробляти РЕБ. Чому цього немає? Чому ми ходимо і просимо "Атакамси", маючи ракети "Нептун", які були поставлені на озброєння під час моєї каденції, які так само б'ють на 300 кілометрів? А ми зараз вже маємо "Паляницю" на 500 кілометрів. Чому ми питаємо дозволу, щоб нам хтось дозволив бити по Росії? Ми маємо своє озброєння і наші партнери готові давати фінансування", - говорить Порошенко.

"Ми ніколи не підемо на обмеження суверенітету. Ніколи не приймемо статус колонії Росії. Друга позиція - це повага до територіальної цілісності держави. Ми ніколи не визнаємо жодний клаптик української окупованої території територією будь-якої іншої країни, включно з Росією. Тобто немає компромісів по територіальній цілісності", - зазначив Порошенко.

"Жодних компромісів щодо потужності української армії. Ми не будемо обмежувати ні дальність бою, ні кількість озброєння. Бо лише армія і тільки армія здатна захистити існування держави. І ми одразу ж це повинні заявити", - наполягає лідер "Євросолідарності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко на Донецькому напрямку розповів, від чого залежить перемога

"Наступне - це позиція санкцій. Мета санкцій - обрізати для Путіна можливості фінансування війни. Критерієм ефективності є обмеження російського експорту, обмеження надходжень від експорту до російського бюджету. Ми готові сьогодні надати наші напрацювання і партнерам, і українській владі для того, щоб зробити санкції ефективними", - говорить Порошенко.

"Наступне - це є європейська і євроатлантична інтеграція. Реформи і зміни, які пов'язані із цим. І верховенство права, і демократія, і свобода слова, і антикорупційна діяльність. Що таке антикорупційна діяльність? Це про довіру людей не лише до влади, а довіру людей до власної держави", - вважає Порошенко.

"Ми маємо зробити все можливе для того, щоб забезпечити європейську інтеграцію і виконання всіх завдань. Бо нарешті прийшло розуміння, що армія - пріоритет. Мова - пріоритет. Віра, включно з подіями в Черкасах - пріоритет. Європейський Союз як конституційна вимога - пріоритет. І НАТО. НАТО на першому місці", - резюмував Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко детально розповів, що потрібно для перемоги України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі