субота, 19 жовтня 2024 08:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Війська РФ посилюють використання важкої техніки на фронті - аналітики

Війська РФ посилюють використання важкої техніки на фронті - аналітики
За даними аналітиків, російські війська збільшують темпи використання бронетехніки на передовій. Фото: slovoidilo.ua

Російські війська продовжують посилювати механізовану активність у західній частині Донецької області на тлі повідомлень про початок осіннього бездоріжжя.

Загарбники намагаються полегшити просування відкритими полями до настання дощової погоди. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, російські сили останнім часом збільшили використання бронетранспортерів та танків в атаках на Покровському та Курахівському напрямках.

ISW зафіксував три механізовані атаки чисельністю до батальйону на заході Донецької області лише за останній тиждень. Аналітики вважають це помітним збільшенням темпу, оскільки з кінця липня до початку жовтня 2024 року росіяни всього провели чотири такі атаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знешкоджено ще 1380 окупантів - нові дані Генштабу

Російські та українські джерела нещодавно повідомили про погіршення стану ґрунту по всій лінії фронту в Україні. Такі погодні умови, ймовірно, спонукають російське військове командування активізувати механізовані наступальні операції на заході Донецької області.

Аналітики вважають, що російське військове командування має намір використовувати цю посилену механізовану діяльність для полегшення просування відкритими полями до настання сезонної дощової погоди та грязьових умов на ґрунті. А також дозволити російським військам закріпити позиції в рамках підготовки до майбутніх наступальних операцій у найближчі місяці.

У ISW зазначають, що російські сили продовжать наступальні операції після осіннього сезону сльоти, хоча несприятливі погодні умови, ймовірно, зменшать ефективність російської піхоти доти, доки погодні та ґрунтові умови не покращаться.

Російські сили, зокрема, можуть спробувати зберегти ініціативу на всьому театрі військових дій через послідовний наступальний тиск восени 2024 року.

Протягом минулої доби на фронті загалом відбулось 202 бойових зіткнення.

Противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетних удари, застосувавши три ракети. Окрім того, загарбники завдали 64 авіаційних ударів, зокрема скинули 91 керовану авіабомбу. Про це вранці 19 жовтня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Війська РФ посилюють використання важкої техніки на фронті - аналітики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі