субота, 19 жовтня 2024 16:35

"Якщо людина з 21 року може стати народним депутатом, то вона точно з 20 може стати солдатом" - Костенко

"Якщо людина з 21 року може стати народним депутатом, то вона точно з 20 може стати солдатом" - Костенко
"Якщо людина з 21 року може стати народним депутатом, то вона точно з 20 може стати солдатом" - Роман Костенко. Фото: mil.in.ua

Нардеп Роман Костенко заявив, що пониження мобілізаційного віку до 18-20 років не є чимось радикальним.

Костенко пояснив це тим, що з 21 року можна стати навіть депутатом Верховної Ради. Про це він сказав в ефірі Radio NV.

Крім того, депутат зауважив, що західні посадовці справді не розуміють, чому Україна мобілізує чоловіків лише з 25 років. Костенко додав, що ці питання обговорюються у приватних розмовах, а не в офіційних переговорах.

"Я спілкуюся з конгресменами США. Це неофіційні розмови, у мене є дружні з кимось відносини. Це не то, що Костенку подзвонив якийсь конгресмен і сказав "Швидко понижуй там вік" Ні, це просто розмови про те, що, хлопці, у вас війна за незалежність, ви там воюєте, ми - даємо зброю. Ви кажете, що у вас проблеми з мобілізацією. Чому у всіх країнах призивають з 18-ти, а у вас з 25 років. Значить, у вас нема проблем з мобілізацією", - зазначив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ТЦК вважають, що завдяки рейдам збільшилась кількість добровольців

Костенко висловив думку, що всі люди країни, незалежно від віку, мають її захищати.

"Ми всі - люди цієї країни, незалежно від віку, і тому всі повинні її захищати", - наголосив він.

Також депутат сказав, що якщо в Конституції визнано, що людина з 21 року може стати народним депутатом, то солдатом вона точно з 20 може стати.

"Це моя позиція", - підсумував нардеп.

Рустем Умєров зазначив, що партнери хочуть отримати відповідь на питання, чому ми не мобілізуємо людей від 18 до 25.

Відповідаючи на це питання, українська влада, пояснює, що такою була умова Верховної Ради, яка дозволила уряду мобілізувати людей з 25 до 60 років.

"Ми завжди хочемо давати вибір людині, щоб вона сама обирала. Зараз, як ми кажемо, ми працюємо згідно з усіма нормами законодавства. У законодавстві чітко визначено, з 25 і вище. Якщо є бажання когось прийти і служити своєму народу, ми завжди раді", - зауважив Умєров.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо людина з 21 року може стати народним депутатом, то вона точно з 20 може стати солдатом" - Костенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі