четвер, 17 січня 2013 22:13

Табалови законно набули повноважень, і є народними депутатами - Магера

Табалови законно набули повноважень, і є народними депутатами - Магера
За словами Магери, підстав не видавати посвідчення народних депутатів Табаловим у ЦВК не було. Фото: molbuk.ua

У Центрвиборчкому не було підстав не видавати депутатські посвідчення Андрію і Олександру Табаловим, які зі скандалом не ввійшли до фракції "Батьківщини".

Про це повідомив заступник глави Центральної виборчої комісії Андрій Магера в ефірі 5 каналу, відповідаючи на питання, наскільки легітимним є присутність Табалових у сесійному залі, пише Українська правда.

"Центральна виборча комісія - це не той орган, який здійснює контроль за складенням присяги народними депутатами України", - відзначив він.

"І в цьому зв'язку ми змушені орієнтуватися на ту офіційну інформацію, яка надходить із надр Верховної Ради, з апарату. Свого часу ми здійснили запит в апарат Верховної Ради виходячи з тої ситуації яка в нас була, а саме неоднозначність: давали депутати Табалови присягу чи ні", - розповів чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК пояснили, що немає обмеження часу для того, аби Табалови стали депутатами

"Отримали відповідь. До цієї відповіді були докладені всі, без винятку, копії присяг усіх 445 депутатів. Ми побачили підписи й одного, й іншого. Підстав не видавати посвідчення народного депутата у ЦВК не було. Тому ці особи набули повноважень, і є народними депутатами України", - підсумував Магера.

Нагадаємо, Табалови, які були обрані до парламенту за списком "Батьківщини", відмовилися ввійти до фракції ще до підсумків виборів.

Опозиція заявляє, що Табалових не можна вважати депутатами, так як вони не були в залі під час прийняття депутатами присяги.

Журналісти бачили Табалових під час присяги в правому кутку, де знаходиться фракція Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Табалови законно набули повноважень, і є народними депутатами - Магера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі