вівторок, 08 листопада 2022 15:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Сунак готує велику угоду з США – The Telegraph

Сунак готує велику угоду з США – The Telegraph
Ріші Сунак обійняв посаду прем'єр-міністра Великої Британії 25 жовтня. Фото: East News

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосить про укладення великої газової угоди зі Сполученими Штатами Америки.

Переговори про "партнерство в галузі енергетичної безпеки" перебувають на завершальній стадії. Про це повідомило британське видання The Telegraph.

Угоду почали готувати ще за прем'єрства Ліз Трасс, яка обговорювала деталі з президентом США Джозефом Байденом.

США планують продати Великій Британії мільярди кубічних метрів скрапленого природного газу протягом наступного року.

Деталі угоди можуть розкрити після того, як Сунак відвідає кліматичну конференцію в Єгипті, щоб закликати світових лідерів виконати обіцянки щодо боротьби зі зміною клімату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський візьме участь у саміті лідерів G20

За даними джерел The Telegraph, Велика Британія сподівається, що США продадуть Сполученому Королівству майже 10 млр куб. м скрапленого газу. Цієї весни США пообіцяли ЄС 15 млрд куб. м.

Велика Британія веде активні переговори з країнами світу щодо вирішення енергетичної кризи, спричиненої російським вторгненням в Україну.

25 жовтня король Великої Британії Карл ІІІ прийняв у Букінгемському палаці Ріші Сунака – прем'єр-міністра. 42-річний Сунак є наймолодшим британським прем'єром за 200 років.

Президент України Володимир Зеленський привітав Сунака зі вступом на посаду прем'єра. Зеленський висловив готовність до зміцнення українсько-британських відносин.

Сунак обговорив із канцлером Німеччини Олафом Шольцом продовження підтримки України.

Прем'єр-міністр Великої Британії готується до візиту в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Сунак готує велику угоду з США – The Telegraph». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі