вівторок, 14 червня 2022 14:38

Судді КСУ "провалили" вибори голови

Судді КСУ "провалили" вибори голови
Сьогодні, 14 червня, обирали голову Конституційного суду. Фото: sud.ua

Сьогодні, 14 червня, обирали голову Конституційного суду.

Жоден кандидат на цю посаду не набрав необхідної кількості голосів суддів. Про це повідомила представниця Верховної Ради в КС, депутатка від "Слуги народу" Ольга Совгиря в Telegram.

"Відповідно до Конституції, закону й регламенту Суду вибори голови КСУ відбуваються шляхом таємного голосування суддями. Обраним вважається кандидат, за якого проголосує не менш як 10 суддів", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд заборонив партію Мураєва

Якщо жоден з кандидатів на посаду голови КС не набрав необхідної кількості голосів, проводять нові вибори не пізніше ніж через місяць з дня попередніх виборів.

"Тож не пізніше 15 липня Суд має провести повторні вибори", - додала Совгиря.

У Конституційному суді досі немає голови. 15 травня сплив строк суддівських повноважень колишнього голови суду Олександра Тупицького. Посада голови суду стала вакантною. За законом і регламентом суду вибори нового голови мають відбутися не пізніше ніж через місяць із дня, коли ця посада стала вакантною.

Торік президент Володимир Зеленський відсторонив Тупицького від посади і скасував указ колишнього президента Віктора Януковича про призначення Тупицького суддею.

Після початку повномасштабної російської агресії Тупицького помітили у Відні. Фото із суддею-втікачем опублікували журналісти. Незаконну втечу за кордон розслідують, заявило Державне бюро розслідувань.

Зараз ви читаєте новину «Судді КСУ "провалили" вибори голови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі