пʼятниця, 26 липня 2013 11:24

Суд заборонив "Свободі" мітингувати біля Путіна і Кирила

Суд заборонив "Свободі" мітингувати біля Путіна і Кирила
Фото: ru.tsn.ua

Київський окружний адміністративний суд ухвалив рішення про заборону Всеукраїнському об'єднанню "Свобода" проводити акції протягом 27-28 липня 2013 року на центральних вулицях Києва.

Таким чином суд задовольнив позов КМДА та обмежив права киян на мирні зібрання, йдеться у заяві "свободівців" на офіційному сайті політсили.

В повідомленні зазначається , що суддя мотивував своє рішення тим, що заплановані "Свободою" акції протесту проти приїзду на 1025-річчя хрещення Русі в Україну московського патріарха Кирила та президента Володимира Путіна мають ознаки порушення прав громадян та можуть призвести до порушення громадського порядку.

"Рішення суду є відверто упередженим та таким, що порушує 11-у статтю Європейської конвенції з прав людини та 39-у статтю Конституції України, які регламентують права громадян на мирні зібрання", заявили у "Свободі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В День Хрещення Русі "Свобода" проведе акцію протесту "під носом" в Кирила і Путіна

Представник "Свободи" в суді Степан Кударенко сказав, що члени партії подаватимуть апеляцію на це рішення суду.

На останок у повідомленні зазначається: "На наше глибоке переконання, політичне судове рішення не може перекреслити конституційні права українців на мирні зібрання та протести. Українці й цього року, як і раніше, гідно зустрінуть кремлівських емісарів".

Нагадаємо, що 27 липня 2013 року в Києві Всеукраїнське об'єднання "Свобода" запланувало проведення акції проти приїзду Володимира Путіна та патріарха Кирила.

Зараз ви читаєте новину «Суд заборонив "Свободі" мітингувати біля Путіна і Кирила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі