четвер, 25 липня 2013 21:54

Українцям радять не йти на святкування хрещення Русі з Януковичем, Путіним та Кирилом

Українцям радять не йти на святкування хрещення Русі з Януковичем, Путіним та Кирилом
Олег Медведєв. Фото: polemika.com.ua

Українцям радять прийти до Володимирської гірки у Києві на святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі не з президентами п'яти держав та главою РПЦ Кирилом, а пізніше — разом з урочистою хресною ходою, організованою УПЦ КП.

Таку ідею в ефірі телеканалу ТВі озвучив політичний консультант Олег Медведєв.

Зокрема, Медведєв зазначив, що святкування 1025-річчя хрещення Русі, яке має проходити на Володимирській гірці – це велика подія.

"Але я рекомендував би українцям іти туди 28 липня, коли там не буде ніяких кордонів, а все буде демократично — коли відбудеться традиційна хресна хода від Кафедрального Володимирського собору УПЦ, що почнеться о 12.00, до Володимирської гірки", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович висловив своє бачення святкування Дня Хрещення Русі

Він нагадав, що 28 липня традиційно відбувається святкування за участю київського Патріарха Філарета.

"Воно демократичне, там немає броньованих автомобілів, немає кордонів охорони, кожен може прийти, долучитися до свята і спокійно помолитися", - зауважив Медведєв.

Як відомо, 27 липня о 10.00 на Володимирській гірці біля пам'ятника Святому Володимиру у Києві відзначатимуть 1025-річчя хрещення України-Русі. Приїдуть президенти України та Росії Віктор Янукович та Володимир Путін, глава Російської Православної Церкви Кирило. Святкування обійдеться українському бюджету в 47 мільйонів гривень.

Зараз ви читаєте новину «Українцям радять не йти на святкування хрещення Русі з Януковичем, Путіним та Кирилом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

289

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі