четвер, 07 вересня 2023 11:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Столтенберг визнав успіхи контрнаступу ЗСУ

Столтенберг визнав успіхи контрнаступу ЗСУ
У НАТО підтвердили, що українська армія змогла прорвати першу лінію оборони окупантів на півдні. Фото: eastnews.ua

Українська армія зуміла прорвати першу лінію оборони окупантів на півдні, підтвердив Північноатлантичний альянс.

У НАТО бачать прогрес контрнаступу Збройних сил України, який розпочався у червні. Спецоперація Сил оборони набирає позицій, заявив під час виступу перед законодавцями в Європейському парламенті генеральний секретар блоку Єнс Столтенберг, пише Sky News.

"Українці поступово завойовують позиції. Їм вдалося прорвати оборону російських військ і вони рухаються вперед", – прокоментував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО відреагували на падіння в Румунії російського дрона

Сили оборони мають успіх південніше населеного пункту Роботине та західніше Вербового Запорізької області на Мелітопольському напрямку південного фронту.

Збройні сили України на передовій поступово відвойовують позиції на Бахмутському напрямку. Сили оборони також просунулися на схід від Невельського в Донецькій області та біля Вербового на заході Запорізької області. По всій лінії фронту точаться важкі бої. Зіткнення на Донбасі тривають. Ситуація у Харківській та Луганській областях досі напружена, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Російські війська нібито покращили свої тактичні позиції поблизу Новоєгорівки в 15 км на південний захід від Сватового. Окупанти безуспішно атакували поблизу Новоселівського неподалік Новоєгорівки. Підрозділи новосформованої 25-ї загальновійськової армії РФ продовжують замінювати невідомі російські підрозділи, які діють на Лиманському напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберг визнав успіхи контрнаступу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі