середа, 30 листопада 2022 15:24

Столтенберґ відповів на питання про членство України в НАТО

Столтенберґ відповів на питання про членство України в НАТО
Генеральный НАТО Йенс Столтенберг сказал, что необходимо обеспечить победу Украины. Фото: eastnews.ua

Спочатку потрібно забезпечити перемогу України у війні проти Росії.

Генеральний НАТО Єнс Столтенберґ, сказав про це у відповідь на питання журналістів про те, чи не заслуговує Україна вже вступити до Альянсу.

"Найбільш нагальна та першочергова задача –це забезпечити, щоб Україна перемогла як демократична, незалежна та суверенна держава в Європі. І для цього ми маємо мобілізувати стільки, скільки можемо, коли йдеться про військову, економічну, фінансову та гуманітарну підтримку Україні", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Двері НАТО відкриті" ‒ Столтенберг сказав, коли Україна вступить до Альянсу

Якщо Україна не переможе, то членство не обговорюватимуть. Тоді НАТО не матиме потенційного члена.

"Щоб ви не думали, щодо того, коли Україна стане членом НАТО, передумова того, щоб це питання було на столі переговорів – це те, щоб Україна перемогла, і ми допомагаємо Україні робити це", – підсумував Столтенберґ.

НАТО посилить присутність від Балтійського до Чорного моря. Це відповідь на російську агресію, сказав генсек Альянсу Єнс Столтенберґ під час зустрічі з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом у Бухаресті на саміті.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберґ відповів на питання про членство України в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі