вівторок, 29 листопада 2022 17:56

"Двері НАТО відкриті" ‒ Столтенберг сказав, коли Україна вступить до Альянсу

"Двері НАТО відкриті" ‒ Столтенберг сказав, коли Україна вступить до Альянсу
Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг висловився щодо членства України в Альянсі. Фото: gettyimages.com

Міністри закордонних справ 30 країн-членів НАТО повинні на зустрічі в Бухаресті 29-30 листопада підтвердити прихильність Північноатлантичного Альянсу політиці відкритих дверей.

Росія ж не має права вето на вступ інших держав до НАТО. Про це у вівторок, 29 листопада, заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, пише DW.

При цьому він навів приклад Північної Македонії і Чорногорії, які приєдналися до НАТО.

"Двері НАТО відкриті", ‒ заявив Столтенберг, відповідаючи на питання про членство України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберґ пояснив, що дасть необхідні умови для переговорів з Росією

За його словами, своєю політикою президент РФ Володимир Путін "доб'ється того, що Фінляндія і Швеція" стануть членами НАТО найближчим часом.

"Ми дотримуємося тієї ж думки щодо членства України. У той же час, основний упор зараз ‒ на підтримці України, забезпеченні того, щоб президент Путін не переміг, а Україна взяла гору як суверенна держава в Європі" ‒ наголосив Столтенберг.

Він впевнений, що сигнал, який пошле зустріч у Бухаресті, стосуватиметься необхідності робити більше для підтримки України.

"Ми всі платимо ціну через війну Росії в Україні. Однак ми платимо грошима, а українці ‒ кров'ю", ‒ констатував генсек.

Системи протиповітряної оборони Patriot та трансформатори для України будуть серед найголовніших тем саміту НАТО 29−30 листопада у Бухаресті. Учасники, зокрема, обговорять енергетичну безпеку України. Про це під час спілкування з журналістами розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

НАТО посилить присутність від Балтійського до Чорного моря. Це відповідь на російську агресію, сказав генсек Альянсу Єнс Столтенберґ під час зустрічі з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом в Бухаресті на саміті.

Зараз ви читаєте новину «"Двері НАТО відкриті" ‒ Столтенберг сказав, коли Україна вступить до Альянсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі