пʼятниця, 14 червня 2024 00:16

Стимулює мобілізацію і підтримає фінансування армії - нардеп про "економічне" бронювання

Стимулює мобілізацію і підтримає фінансування армії - нардеп про "економічне" бронювання
У Раді зареєстрували законопроєкт про "економічне бронювання" військовозобов'язаних від мобілізації. Фото: glavcom

Україна зможе профінансувати додаткову мобілізацію близько пів мільйона людей завдяки так званому економічному бронюванню.

Концепція такого бронювання дасть змогу залучати до держбюджету близько 40-45 мільярдів гривень щомісяця. Про це сказав народний депутат і один з ініціаторів законопроєкту про "економічне" бронювання Вадим Галайчук в етері "Новини.LIVE".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Великий жест зневаги до військових" - Стерненко жорстко розкритикував економічне бронювання ФОПів

Галайчук впевнений, що такі додаткові надходження дозволять фінансувати армію в умовах дефіциту бюджету.

"Тобто це суттєво підтримає як і фінансування армії загалом, так і в принципі стимулювання питання мобілізації і забезпечення мобілізованих усім необхідним, що теж є критично важливим для ефективності цієї мобілізації", - вважає нардеп.

Цього тижня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №11331 "Про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки", який передбачає концепцію "економічного бронювання" військовозобов'язаних від мобілізації.

Згідно з ним, підприємці та компанії мають сплатити підвищений військовий збір розміром 20 тисяч гривень за кожного свого працівника, якого хочуть забронювати. Кому саме слід надати "бронь", вирішуватиме сам бізнес, визначаючи, хто є найбільш критичним для його роботи.

Авторами документа є група нардепів на чолі з головою Комітету з питань економічного розвитку, нардепом від "Слуга народу" Дмитром Наталухою.

Зараз ви читаєте новину «Стимулює мобілізацію і підтримає фінансування армії - нардеп про "економічне" бронювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі