середа, 12 червня 2024 13:36

У Раді зареєстрували законопроєкт про економічне бронювання

У Раді зареєстрували законопроєкт про економічне бронювання
Підвищений збір буде сплачувати бізнес. Фото: Генштаб ЗСУ

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт із концепцією економічного бронювання від мобілізації.

Проєкт №11331 отримав назву "Про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки", повідомив голова комітету ВР з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха, передає ЄП.

Кожен субʼєкт господарювання, який сплачує підвищений військовий збір у 20 тис. грн на місяць за працівника має можливість його забронювати.

"Сплата підвищеного збору відбувається не працівником, а самим бізнесом. Він сам визначає, хто для нього найбільш критичний і підтверджує це відповідними податками", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова комітету Ради сказав, чи буде економічне бронювання від мобілізації

Бронювання поширюється на кожен субʼєкт господарювання. Це має нівелювати проблему з неможливістю броні для представництв міжнародних компаній чи ФОПів. Останні можуть забронюватися, якщо підтвердять реальне ведення діяльності протягом останнього року;

Відсоткову межу заброньованих та процедуру визначатиме Кабмін. Механіка сплати підвищеного військового збору окреслена у повʼязаному законопроекті №11332 "Щодо особливостей сплати воєнного збору за бронювання військовозобов'язаних".

Кабінет міністрів у п'ятницю, 7 червня, підтримав постанову про бронювання співробітників підприємств та компаній через застосунок держпослуг "Дія".

Процес буде швидким, прозорим і без людського фактору, а результат - за годину. Про це повідомив віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram. Орієнтовно послугу запустять на початку липня.

Зараз ви читаєте новину «У Раді зареєстрували законопроєкт про економічне бронювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі