пʼятниця, 24 червня 2022 23:08

"Cтатус кандидата в ЄС не впав з неба, Україна його здобула" - Зеленський

"Cтатус кандидата в ЄС не впав з неба, Україна його здобула" - Зеленський
Україні не надали статус кандидата в ЄС, а вона його здобула - Зеленський: Фото: Офіс президента

Україні не надали статус кандидата в ЄС, а вона його здобула, зробивши для цього дуже багато.

Про це у вечірньому зверненні в Telegram повідомив президент України Володимир Зеленський за підсумками 121 дня війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніколи не повернемося до совкового минулого – як зірки відреагували на кандидатство України в ЄС

"Всі ми кажемо: Україні надали статус кандидата в ЄС, хоча маємо говорити: Україна здобула статус кандидата в ЄС. Він не впав з неба. Україна зробила для цього багато. Не забуваємо, не соромимося цього, пишаємося цим!", - заявив він.

Зеленський закликав поки що зосередити увагу на тому, що Україна отримала статус кандидата в ЄС, а не на тому, як багато потрібно зробити для вступу в Євросоюз.

"З ранку до цього моменту на телебаченні, радіо, в інтернеті йде діалог про те, що це означає, які умови Україна має виконати, як важко це буде зробити і скільки років це займе. А давайте хоч трохи порадіємо, тихо, скромно, в душі, але потішимось за себе, свою державу. Давайте відчуємо момент і смак цієї миті", - сказав президент.

Він порівняв вступ в ЄС з підкоренням Евересту.

"Уявіть, що ми підкорюємо Еверест. Досягнули передостанньої точки, не озирнулися навколо, навіть не перевели подих і говоримо про подальший шлях до вершини, як важко буде подолати останні 1848 метрів. Миттєво ми забули і знецінили власний успіх. А може, спочатку згадаємо, що ми подолали 7000 метрів?", - зауважив Зеленський.

23 червня на саміті у Брюсселі всі 27 країн-членів ЄС ухвалили рішення надати Україні та Молдові статуси кандидатів на вступ до блоку.

В українському уряді заявили про виконання всіх рекомендацій Європейської комісії до кінця року. Серед вимог ЄС − призначення директора Національного антикорупційного бюро і керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «"Cтатус кандидата в ЄС не впав з неба, Україна його здобула" - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі