понеділок, 14 листопада 2022 11:59

Спецтема: Війна Росії проти України

США запроваджують санкції проти компаній, що допомагають РФ купувати зброю

США запроваджують санкції проти компаній, що допомагають РФ купувати зброю
Міністерство фінансів США наклало санкції на великі військово-промислові компанії в РФ. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки запроваджують нові санкції проти транснаціональної мережі компаній, які працювали над закупівлею військових технологій для Російської Федерації.

Санкції стосуватимуться 14 людей і 28 юридичних осіб, заявила міністерка фінансів США Джанет Єллен під час саміту G20 на Балі, пише Reuters.

"Це частина наших великих зусиль, спрямованих на те, щоб перешкодити Росії та відмовити їй у необхідному обладнанні через санкції та експортний контроль. Обмеження зачеплять фінансових посередників. Їхнє офіційне оголошення заплановано на вечір понеділка", – сказала вона.

Єллен відмовилася надати подробиці щодо того, на які саме технології будуть спрямовані санкції з метою припинення російських закупівель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ дав невтішний прогноз щодо світової економіки

Міністерство фінансів США наклало санкції на великі військово-промислові компанії в РФ, тоді як міністерство торгівлі країни припинило експорт американських компонентів і американських технологій, які використовувалися в частині військової техніки Росії.

Водночас РФ вдалося закупити іранські безпілотники, якими вона атакувала міста та енергетичну інфраструктуру України. Іранські військові організації та галузі вже перебувають під жорсткими санкціями США через програму ядерних розробок Тегерана. Незрозуміло, чи будуть нові санкції пов'язані з цими закупівлями боєприпасів для безпілотників.

У Російської Федерації виникли проблеми з виробництвом та ремонтом танків, літаків, підводних човнів та іншої техніки. Міжнародні санкції позбавили російський військово-промисловий комплекс можливості виробляти та обслуговувати критично важливе для операцій в Україні озброєння. У РФ також закінчується мікроелектроніка, що має вирішальне значення для її ВПК.

Повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну відкинуло російську економіку на чотири роки. Економіка Російської Федерації катастрофічно страждає через повномасштабну війну в Україні, але російський диктатор Володимир Путін намагається приховати реальну ситуацію.

Тиск підштовхує Путіна до нестійких, радикальних фіскальних і монетарних інтервенцій. Кремлівські фінанси перебувають у набагато важчому становищі, ніж заведено вважати. Економіка РФ скалічена санкціями.

Зараз ви читаєте новину «США запроваджують санкції проти компаній, що допомагають РФ купувати зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі