понеділок, 14 листопада 2022 11:27

Спецтема: Війна Росії проти України

МВФ дав невтішний прогноз щодо світової економіки

МВФ дав невтішний прогноз щодо світової економіки
Останні економічні показники підтверджують ще похмуріші перспективи, зокрема у Європі. Фото: eastnews.ua

Перспективи світової економіки ще похмуріші, ніж у Міжнародному валютному фонді прогнозували минулого місяця.

Глобальний кредитор прогнозує ріст економіки 2023 року лише на 2,7% – це на 0,2% менше за попередній прогноз, пише Reuters.

"Серед причин невтішного прогнозу МВФ назвали посилення грошово-кредитної політики, спричинене високою інфляцією, слабкими темпами зростання в Китаї, а також перебоями з поставками і відсутністю продовольчої безпеки, викликаними повномасштабним вторгненням Російської Федерації до України", – ідеться у повідомленні.

Минулого місяця МВФ знизив свій прогноз глобального зростання на 2023 рік до 2,7% із попереднього прогнозу в 2,9%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серйозна енергетична криза: чи варто боятися російського шантажу

Останні економічні показники підтверджують ще похмуріші перспективи, зокрема у Європі.

"Проблеми, з якими стикається світова економіка, величезні, і послаблення економічних показників вказує на те, що попереду чекають усе нові виклики. Водночас завдяки обережним політичним діям та спільним багатостороннім зусиллям світ може рухатися до сильнішого та інклюзивнішого зростання", – пояснили у блозі, який МВФ підготував до саміту лідерів G20 в Індонезії.

Раніше у Міжнародному валютному фонді заявили, що світова економіка перебуває у найгіршому стані за останні 80 років. У фонді вважають, що причинами такого стану стали війна РФ проти України, пандемія коронавірусу та загроза зміни клімату. Через це в усьому світі зросла інфляція, ціни на харчування та енергоносії.

У Російської Федерації виникли проблеми з виробництвом та ремонтом танків, літаків, підводних човнів та іншої техніки. Міжнародні санкції позбавили російський військово-промисловий комплекс можливості виробляти та обслуговувати критично важливе для операцій в Україні озброєння. У РФ також закінчується мікроелектроніка, що має вирішальне значення для її ВПК.

Повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну відкинуло російську економіку на чотири роки. Економіка Російської Федерації катастрофічно страждає через повномасштабну війну в Україні, але російський диктатор Володимир Путін намагається приховати реальну ситуацію.

Тиск підштовхує Путіна до нестійких, радикальних фіскальних і монетарних інтервенцій. Кремлівські фінанси перебувають у набагато важчому становищі, ніж заведено вважати. Економіка РФ скалічена санкціями.

Зараз ви читаєте новину «МВФ дав невтішний прогноз щодо світової економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі