середа, 03 липня 2024 16:29

В уряді сказали, коли покращиться ситуація зі світлом

В уряді сказали, коли покращиться ситуація зі світлом
У кінці липня закінчаться ремонти генеруючого обладнання. Фото: Pexels

У кінці липня ситуація в енергосистемі покращиться.

Очікується вихід з ремонтів генеруючого обладнання, сказав в ефірі "Суспільного" радник прем'єр-міністра, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко.

"Ми очікуємо у кінці липня покращення ситуації, бо є низка очікувань щодо виходу з ремонтів обладнання, що виробляє електроенергію. Крім того, традиційно для нашого кліматичного регіону очікується зниження температури", - вказав він.

Дефіцит в енергосистемі залишиться, але буде меншим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Укренерго сказали, коли очікують найважчу ситуацію в енергосистемі

Спека призвела до більшого навантаження в системі і до значних обсягів обмежень.

"Не кожен день ми максимальний обсяг електроенергії імпортуємо. В останні дні цей обсяг знизився. Але НЕК "Укренерго", добирає до цього максимального рівня шляхом залучення аварійної допомоги від наших сусідів, активуючи відповідні запити", - повідомив Бойко.

У сусідніх країнах теж спека та збільшення навантаження на енергосистему. Це впливає на їхню здатність надати аварійну допомогу Україні.

До зими українці проводитимуть значну частину доби без електроенергії. Російські атаки завдали серйозних пошкоджень українській енергетиці, написало видання Financial Times.

Зараз ви читаєте новину «В уряді сказали, коли покращиться ситуація зі світлом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі