четвер, 09 березня 2023 19:55

Спецтема: Війна Росії проти України

США запровадили санкції проти китайських компаній

США запровадили санкції проти китайських компаній
США запровадили санкції проти китайських компаній. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки оголосили санкції проти китайської мережі компаній.

Компанії постачали аерокосмічні деталі іранській компанії, що брала участь у виробництві безпілотників. Безпілотники Тегеран використовував для нападу на нафтові танкери та експортував до Росії. Про це повідомив сайт Міністерства фінансів США.

Мережа, що базується в Китаї, відповідає за продаж і відправлення тисяч аерокосмічних компонентів, включно з компонентами, які можуть бути використані для БПЛА, Іранській авіабудівній промисловій компанії (HESA), за інформацією американського мінфіну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС ухвалив десятий пакет санкцій проти РФ - Боррель розкрив деталі

HESA брала участь у виробництві моделі безпілотника Shahed-136, який Іран використовував для атак на нафтові танкери і експортував до РФ для війни в Україні.

Компанія HESA потрапила під санкції ще 2008 року за те, що вона належить або контролюється Міністерством оборони і тилового забезпечення збройних сил Ірану. А також за те, що надавала підтримку Корпусу вартових ісламської революції Ірану.

"Іран безпосередньо причетний до жертв серед українського цивільного населення, які є результатом використання Росією іранських БПЛА в Україні", – сказав заступник міністра фінансів США з питань тероризму і фінансової розвідки Браян Нельсон.

США продовжуватимуть боротися з глобальними іранськими закупівельними мережами, які постачають Росії безпілотники, сказали в американському уряді.

США запровадять санкції проти китайських компаній, якщо Китай надасть країні-агресорці РФ військову допомогу, сказав державний секретар США Ентоні Блінкен.

Торік Європейський Союз запровадив санкції проти іранських військових, бізнесменів, компаній, пов'язаних із виробництвом безпілотників.

Зараз ви читаєте новину «США запровадили санкції проти китайських компаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі