середа, 03 серпня 2022 14:24

Спецтема: Війна Росії проти України

США прокоментували відносини між Байденом і Зеленським

США прокоментували відносини між Байденом і Зеленським
Президент України Володимир Зеленський і президент США Джозеф Байден в Білому домі у Вашингтоні, 1 вересня 2021 року. Фото: president.gov.ua

Між президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом і президентом України Володимиром Зеленським немає недовіри.

Байден поважає Зеленського. Про це сказав координатор із комунікацій у Раді національної безпеки США Джон Кірбі на брифінгу.

Кірбі запитали про статтю у The New York Times про нібито "глибоку недовіру" між Білим домом і Зеленським.

У відповідь Кірбі сказав, що Байден багато разів висловлював "своє захоплення лідерством і мужністю президента Зеленського у цей воєнний час".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент сказав, із чим асоціюються HIMARS

"Очевидно, він (Байден) багато разів розмовляв із президентом Зеленським особисто. Він розуміє, в якому стресі перебуває президент Зеленський і весь український народ. І саме тому він, як і раніше, має твердий намір продовжувати підтримувати Україну в її боротьбі проти російської агресії", – заявив Кірбі.

Президент США у приватно і публічно висловлював повагу до Зеленського і викликів, з якими стикаються українці.

1 серпня США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $550 млн. Йдеться про 75 тис. снарядів для артилерії 155-міліметрового калібру, а також ракети для реактивних систем HIMARS.

Перед цим Україна отримала чотири додаткові американські реактивні системи.

Зараз ви читаєте новину «США прокоментували відносини між Байденом і Зеленським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі