пʼятниця, 03 вересня 2021 01:17

США готові допомогти Україні припинити війну

США готові допомогти Україні припинити війну
Україна й США уклали майже 20 документів та обговорили питання безпеки. Фото: armyinform.com.ua

Сполучені Штати Америки готові допомогти Україні припинити війну.

"Сполучені Штати готові, і вони підтвердили це, брати участь і зробити все, що можливо від них для того, щоб допомогти Україні припинити війну і забезпечити систему стійкої безпеки нашої країни", - керівник Офісу президента Андрій Єрмак в ефірі програми "Право на владу".

На зустрічі українського та американського президентів питання заміни Мінської платформи чи відмову від неї не розглядалося, додав Єрмак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає від США ракети "Джавелін"

"Але розглядалося питання долучення Сполучених Штатів до глобального розв'язання питання щодо безпеки України", - підкреслив очільник ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна і США підписали заяву про стратегічне партнерство: подробиці

Це стосується і "Північного потоку-2", оскільки позиція України тут полягає в тому, що він є не комерційним проєктом, а питанням, "яке повністю стосується національної безпеки".

1 вересня президент України Володимир Зеленський зустрівся із главою Білого дому Джо Байденом. Жодного негативного слова від американської сторони українська делегація не чула. Президент задоволений візитом, адже Україна й США уклали майже 20 документів. Обговорили найважливіші питання: енергетична безпека й ситуація на Чорному морі. Сторони обмінялися розвідданими.

Байден під час зустрічі пообіцяв запровадити нові санкції проти Росії, якщо та порушуватиме українські права. Обіцянка Байдена набуде чинності, якщо російський газопровід "Північний потік - 2" порушуватиме енергетичну безпеку України.

Зараз ви читаєте новину «США готові допомогти Україні припинити війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі